«Mάχη» στην Ιταλία για το 2Χ2 στον όμιλο η ΑΕΚ Betsson

«Mάχη» στην Ιταλία για το 2Χ2 στον όμιλο η ΑΕΚ Betsson

Χρήστος Τσάλτας 08:05 - 25.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:29 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ Betsson αντιμετωπίζει την Ντινάμο Σάσαρι (21:30) στην Σαρδηνία, έχοντας σαν στόχο το 2Χ2 με το οποίο θα βάλει τις βάσεις για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.

Η ΑΕΚ Betsson επανέρχεται στις εκτός συνόρων υποχρεώσεις της για να αντιμετωπίσει την Ντινάμο Σάσαρι, στην Ιταλία, σε μια αναμέτρηση με υψηλό βαθμό δυσκολίας, αλλά και μεγάλη σημασία για τη συνέχεια της σεζόν.

Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα κατάφερε να φτάσει στη νίκη απέναντι στην Λούντβιγκσμπουργκ, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, εκμεταλλευόμενη την έδρα της στο κλειστό των Λιοσίων και κόντρα στους Ιταλούς θέλει να κάνει το 2Χ2, ώστε να κάνει αποφασιστικό βήμα για κατάκτηση της πρώτης θέσης, που θα σημάνει και απευθείας πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το έργο της Ένωσης θα είναι δύσκολο, κάτι που αναγνωρίζουν άπαντες, ωστόσο η ψυχολογία βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, μετά τις εμφανίσεις των τελευταίων ημερών και στο μυαλό όλων είναι μόνο το θετικό αποτέλεσμα.

Όπως και στου Πλάθα, ο οποίος μιλώντας για την αναμέτρηση έδωσε το στίγμα των σκέψεών του. «Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις εκτός έδρας στο Basketball Champions League. Είναι γεγονός, ότι πρέπει να δώσουμε τα πάντα, από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης για να φτάσουμε στη νίκη. Ξέρουμε τι σημαίνει για τη γηπεδούχο ομάδα αυτό το ματς, ειδικά από τη στιγμή, που έχει στο παθητικό της δύο συνεχόμενες ήττες. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Η αντίπαλός μας θα μας πιέσει από την αρχή του αγώνα και πρέπει να το διαχειριστούμε. Αυτό θα είναι το «κλειδί» για την έκβαση της αναμέτρησης. Επίσης, είναι τέτοιο το «φορμάτ» της διοργάνωσης, που δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Έχουμε ενημερώσει σχετικά και τους ξένους παίκτες μας γι’ αυτό. Δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό…», είπε ο Ισπανός προπονητής.

Ο Μφιόντου Καμπενγκέλε δεν ταξίδεψε στην Ιταλία με την υπόλοιπη αποστολή, με τον Καναδό σέντερ να μένει στην Αθήνα λόγω θλάσης. Την θέση του πήρε ο Θωμάς Κώττας, όπως συνέβη και στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου, απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας, για την Basket League.

Το πρόγραμμα του ομίλου της ΑΕΚ Betsson

Λούντβιγκσμπουργκ - Κινγκ Στσέτσιν 82-78

Ντινάμο Σάσαρι - ΑΕΚ Betsson (25/10, 21:30)

Η βαθμολογία

1. Λούντβιγκσμπουργκ 3 (1-1)

2. Κινγκ Στσέτσιν 3 (1-1)

3. ΑΕΚ Betsson 2 (1-0)*

4. Ντινάμο Σάσαρι 1 (0-1)*

*Παιχνίδι λιγότερο