H AEK χωρίς... ανάσα και με την ψυχολογία στα ύψη περιμένει την Χάποελ Χολόν

ΑΕΚ

H AEK χωρίς... ανάσα και με την ψυχολογία στα ύψη περιμένει την Χάποελ Χολόν

Χρήστος Τσάλτας 17:51 - 04.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:57 - 13.08.2024

Η νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ ανήκει στο παρελθόν, για την ΑΕΚ, που στρέφει την προσοχή της στην κομβική αναμέτρηση του BCL κόντρα στην Χάποελ Χολόν (05/03, 20:45).

Χρόνος για ξεκούραση δεν υπάρχει στο στρατόπεδο της ΑΕΚ. Η Ένωση μετά την πολύ σημαντική -από πολλές απόψεις- νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη, έχει στον ορίζοντα ένα κομβικό παιχνίδι για την πορεία της στο BCL. Αυτό γιατί υποδέχεται την Χάποελ Χολόν, σε αγώνα δίχως αύριο.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για την Ένωση: νικάει και μένει... ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης, χάνει και η πορεία στην Ευρώπη ολοκληρώνεται πρόωρα, σε μια διοργάνωση την οποία είχε «σημαδέψει» εξ αρχής η ΑΕΚ προκειμένου να φτάσει σε διάκριση.

Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα και για την Ένωση η νίκη είναι μονόδρομος. Κάτι που εστίασαν άπαντες στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, αμέσως μετά το παιχνίδι του Σαββάτου. Διότι δεν υπήρξε στιγμή ξεκούρασης στα ενδότερα της ομάδας, δεδομένου του γεγονότος πως μέσα σε 3 μέρες ένα ακόμα πολύ σημαντικό παιχνίδι βρισκόταν στον ορίζοντα.

Η προετοιμασία της ΑΕΚ αν και σύντομη ήταν σε υψηλούς ρυθμούς, με τον Ηλία Ζούρο να προσπαθεί να κρατήσει την ομάδα του σε εγρήγορση. Την ώρα που υπάρχουν απουσίες (Τζάστιν Τίλμαν και Δημήτρης Φλιώνης ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς) και με τον Λάνγκστον Χολ να επιστρέφει στην αποστολή, έπειτα από την αναμέτρηση κόντρα στην Μούρθια, στο κλειστό των Λιοσίων, ο Έλληνας προπονητής θέλει να δει την ομάδα του να έχει διάρκεια στο παιχνίδι της, μετά την πολύ καλή εμφάνιση στο PAOK Sports Arena.

Το κίνητρο είναι εκεί για τους «κιτρινόμαυρους», προκειμένου να διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες για πρόκριση στα προημιτελικά, κάτι που ανεβάζει ακόμα περισσότερο το επίπεδο συγκέντρωσης, παρά το γεγονός πως στην αναμέτρηση της Τρίτης η Ένωση δεν θα έχει την υποστήριξη του κόσμου της, καθώς η διοργανώτρια αρχή του BCL γνωστοποίησε πως το παιχνίδι θα διεξαχθεί σε κλειστές πόρτες.