Μια ανάσα από το deal ΑΕΚ και Κουζμίνσκας

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

Μια ανάσα από το deal ΑΕΚ και Κουζμίνσκας

Χρήστος Τσάλτας 11:17 - 11.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:34 - 11.07.2024

Το θέμα του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ήταν από την πρώτη στιγμή μια προτεραιότητα για την ΑΕΚ και σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal οι δύο πλευρές είναι κοντά σε οριστική συμφωνία για τα επόμενα δύο χρόνια.

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην Ελλάδα και μπήκε στην ομάδα της ΑΕΚ «κέρδισε» τους πάντες. Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας έφερε τη δική του θετική αύρα μέσα στην ομάδα αλλά και την ποιότητά του πάνω στο παρκέ. Αυτή που έλειψε άλλωστε το πρώτο δίμηνο του 2024, σε ένα διάστημα καταστροφικό για τη σεζόν της ομάδας.

Το πόσο σημαντικός παίκτης είναι ο Λιθουανός ήταν ξεκάθαρο και στο διάστημα της παρουσίας του, αλλά και κατά την απουσία του από τη δράση. Για το λόγο αυτό ο Μάκης Αγγελόπουλος πήρε... προσωπικά την υπόθεση, προκειμένου να κρατήσει τον χαρισματικό άσο στη χώρα μας, ώστε να ηγηθεί της Ένωσης και στη νέα εποχή.

Αρχίζουν οι εργασίες για τα γήπεδα της Ακαδημίας της ΑΕΚ - Το πλάνο για το «μέλλον» της Ένωσης
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

10:49 - 10.07.2024

Αρχίζουν οι εργασίες για τα γήπεδα της Ακαδημίας της ΑΕΚ - Το πλάνο για το «μέλλον» της Ένωσης

Η ΑΕΚ «τρέχει» με πυρετώδεις ρυθμούς και σε πολλά μέτωπα αυτό το καλοκαίρι, φροντίζοντας παράλληλα και την επόμενη μέρα της, που είναι η Ακαδημία του συλλόγου.

Η προεργασία είχε γίνει πριν καν κλείσει η σεζόν. Οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση και εκεί έγινε γνωστή για πρώτη φορά η διάθεση της ομάδας προς τον παίκτη. Ο Αγγελόπουλος εκτιμάει πολύ την αξία του «Κούζμι», τόσο σαν παίκτη, όσο και σαν άνθρωπο και για το λόγο αυτό ήθελε μια από τις πρώτες κινήσεις της νέας σεζόν να είναι η παραμονή του.

Η υπόθεση προχώρησε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Βέβαια για τον Κουζμίνσκας υπήρχε ενδιαφέρον και από ομάδες του εξωτερικού. Η Κορούνια μπήκε στο κόλπο, όμως σε καμία περίπτωση το θέμα δεν ήταν τόσο προχωρημένο όσο παρουσιάστηκε. Ομάδες από την Ασία προσπάθησαν να τον δελεάσουν. Η ΑΕΚ όμως ήταν και για τον ίδιο η πρώτη επιλογή, κάτι που φάνηκε στο νέο κύκλο επαφών των δύο πλευρών πριν από το Προολυμπιακό Τουρνουά.

Η υπόθεση βρισκόταν σε καλό δρόμο όλο αυτό το διάστημα, όπως κατέγραφε το Sportal. Πλέον τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερά στην υπόθεση ΑΕΚ-Κουζμίνσκας, μιας και οι δύο πλευρές βρίσκονται μια ανάσα από οριστικό deal για τα επόμενα δύο χρόνια. Οι επαφές έχουν προχωρήσει αρκετά και η Ένωση έχει κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση.

Ο ίδιος ο παίκτης άλλωστε, όπως και η οικογένειά του, απόλαυσαν τη ζωή στην Ελλάδα και αυτός ήταν ένας λόγος που η ΑΕΚ ήταν πρώτη επιλογή. Συν τοις άλλοις για τον ίδιο σημαντικό ρόλο παίζει και το αγωνιστικό, με την Ένωση να έχει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ τη σεζόν που έρχεται, ικανό να αφήσει πίσω τα περσινά σκαμπανεβάσματα.

Τις επόμενες μέρες, ίσως και ώρες, οι δύο πλευρές θα περάσουν στις τελικές συζητήσεις, όπου και θα ξεκαθαρίσει στο 100% η υπόθεση. Μια υπόθεση που «δουλεύτηκε» πολύ από την ομάδα, που έχει κάνει όλα όσα πρέπει για να βρίσκεται σε θέση ισχύος, προκειμένου να κρατήσει τον Λιθουανό φόργουορντ στη χώρα μας.