H AEK πήρε μεγάλη νίκη με 2/12 τρίποντα και 22 χαμένα ριμπάουντ

Λάνγκστον Χολ

H AEK πήρε μεγάλη νίκη με 2/12 τρίποντα και 22 χαμένα ριμπάουντ

Χρήστος Τσάλτας 22:58 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:40 - 14.08.2024

Απέναντι στην Λούντβιγκσμπουργκ η ΑΕΚ «υπέφερε« πολύ αγωνιστικά, όμως βρήκε τις λύσεις που ήθελε στα τελευταία λεπτά, έδειξε χαρακτήρα και πήρε μια σπουδαία νίκη, δίνοντας πολλές απαντήσεις.

Ο αγώνας με την Λούντβιγκσμπουργκ ήταν εξ αρχής πολύ απαιτητικός για την ΑΕΚ. Η γερμανική ομάδα διακρίνεται για την αθλητικότητά της αλλά και την αποτελεσματικότητα κοντά στο καλάθι. Την κρίσιμη ώρα όμως οι παίκτες του Ζοάν Πλάθα βρήκαν τις λύσεις που ήθελαν και έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα.

Το τελικό 84-79 λέει πολλά, όμως ακόμα περισσότερα λέει ο τρόπος με τον οποίο ήρθε το αποτέλεσμα αυτό. Διότι η Ένωση βρέθηκε πολλές φορές στα σχοινιά κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο τελευταίο 3λεπτο βρέθηκε πίσω με 5 (72-77), όμως έκλεισε το παιχνίδι με επί μέρους 12-2, κυριαρχώντας και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Η νίκη της Ένωσης μάλιστα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, από τη στιγμή που ήρθε σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ τα... έσπασε. Κόντρα στους Γερμανούς μέτρησε 2/12 τρίποντα, με τους Τσέισον Ραντλ και Μπεν ΜάκΛεμορ να είναι οι μόνοι που βρήκαν τον δρόμο για το καλάθι έξω από τη γραμμή των 6,75μ.

Την ίδια στιγμή η φροντ λάιν της ομάδας αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό πως στο παιχνίδι αυτό η Λούντβιγκσμπουργκ μάζεψε 22 επιθετικά ριμπάουντ. Και πάλι όμως η ΑΕΚ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τη νίκη, δείχνοντας χαρακτήρα την κρίσιμη ώρα. Γεγονός που αποτελεί και την «παρακαταθήκη» του αγώνα για τη συνέχεια της σεζόν.

Tags: