Η συνέπεια του Κουζέλογλου και η ενέργεια που έχει ανάγκη η ΑΕΚ ενόψει Χάποελ Χολόν

Γιάννης Κουζέλογλου

Η συνέπεια του Κουζέλογλου και η ενέργεια που έχει ανάγκη η ΑΕΚ ενόψει Χάποελ Χολόν

Χρήστος Τσάλτας 14:58 - 29.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:17 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ έχει στον ορίζοντα ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για το BCL, απέναντι στην Χάποελ Χολόν (30/01, 19:00), όπου στόχος είναι η νίκη, με τον Ηλία Ζούρο να βλέπει τον Γιάννη Κουζέλογλου να αγωνίζεται σε υψηλές πτήσεις και να δίνει λύσεις.

Η πρώτη νίκη του 2024 ήρθε για την ΑΕΚ, σε μια δύσκολη έδρα, όπως αυτή της Καρδίτσας. Για την Ένωση το τελικό 95-86 δεν ήταν τίποτα παραπάνω από το προφανές, σε ένα παιχνίδι που δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα πέραν του θετικού, προκειμένου να υπάρξει ηρεμία στα ενδότερα της ομάδας για τη δύσκολη συνέχεια.

Στον ορίζοντα άλλωστε υπάρχουν απαιτητικά παιχνίδια, με τον «τελικό» κόντρα στην Χάποελ Χολόν να είναι προ των πυλών. Το παιχνίδι στην Ουγγαρία είναι κομβικό, καθώς με ήττα η Ένωση θα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο ενόψει συνέχειας, καθώς θα μετράει ρεκόρ 0-2 και το έργο της θα είναι δύσκολο, αναφορικά με την υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά.

Η Ένωση θέλει να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε στο παιχνίδι με την Καρδίτσα και να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της στη φάση των 16 του BCL. Στο παιχνίδι αυτό δεν υπάρχουν απρόοπτα, καθώς οι τραυματίες Κουζμίνσκας και Φλιώνης θα απουσιάσουν ξανά, την ώρα που ο «Κουζ» ταξίδεψε με την αποστολή στο Σθομπατέλι, για να στηρίξει ψυχολογικά τους συμπαίκτες του, όπως έκανε και στα προηγούμενα παιχνίδια του 2024.

Την ίδια ώρα ο Ηλίας Ζούρος και οι συνεργάτες του θέλουν να «πατήσουν» πάνω στα καλά σημεία του αγώνα του περασμένου Σαββάτου. Ένα εξ αυτών ήταν η συνολική παρουσία του Γιάννη Κουζέλογλου. Ο Έλληνας φόργουορντ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα στο διάστημα που αγωνίστηκε, δίνοντας πολλές λύσεις κάθε φορά ου η ομάδα είχε ανάγκη.

Γιάννης Κουζέλογλου

Η παρουσία του «Κουζ» δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια συνέχεια των εξαιρετικών εμφανίσεων από το ξεκίνημα της σεζόν. Μετά τον πρώτο μήνα της σεζόν, όταν και προσπαθούσε να αφομοιώσει τα «θέλω» του Πλάθα και να μπει στο σύστημα, ο Κουζέλογλου αποτελεί μια από τις σταθερές της ΑΕΚ στην επίθεση. Το παιχνίδι του άλλωστε ξεκινάει από την άμυνα, όπου έχει βελτιώσει το παιχνίδι του στον τομέα των ριμπάουντ, ενώ και στην επίθεση δίνει λύσεις. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως στην Καρδίτσα ευστόχησε σε δύο τρίποντα από τις 45 μοίρες, κάτι που δεν είχαμε συνηθίσει μέχρι πρότινος από εκείνον.

Δείγμα του πόσο σοβαρά έχει προσεγγίσει όλη τη σεζόν ο διεθνής φόργουορντ, που έχει εξελιχθεί σε κομβικό παίκτη για το παιχνίδι της ΑΕΚ, ιδίως τώρα που ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας παραμένει στα πιτς με τραυματισμό. Τη δική του ενέργεια άλλωστε περιμένει ο Ζούρος και στην Ουγγαρία, για να δώσει το κάτι παραπάνω στο παιχνίδι της Ένωσης και στις δύο πλευρές.

Tags: