Η παραμονή Κουζμίνσκας στην Αθήνα βοηθάει στη βελτίωση της ΑΕΚ μετά την διακοπή

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

Η παραμονή Κουζμίνσκας στην Αθήνα βοηθάει στη βελτίωση της ΑΕΚ μετά την διακοπή

Χρήστος Τσάλτας 10:53 - 23.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:10 - 14.08.2024

Η δουλειά συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, με τον Ηλία Ζούρο να έχει ξανά στη διάθεσή του τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας που προτίμησε να μείνει στην Ελλάδα για να βρει τον αγωνιστικό εαυτό του.

Σε ρυθμούς προπονήσεων κινείται η ΑΕΚ, που ετοιμάζεται για το άκρως απαιτητικό φίνις της σεζόν με την υψηλότερη δυνατή ένταση. Οι κιτρινόμαυροι θέλουν να αφήσουν πίσω το εφιαλτικό πρώτο δίμηνο του 2024, στο οποίο μέτρησαν 9 ήττες σε 10 αγώνες, οι οποίες κινδυνεύουν να... τινάξουν τη σεζόν στον αέρα.

Στο πλαίσιο αυτό το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ είναι κάτι παραπάνω από must win. Ο Μάρτιος μπαίνει με αγώνα που η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα του Ηλία Ζούρου, με τον Έλληνα προπονητή να έχει στη διάθεσή του ξανά και στο 100% τον πιο επιδραστικό παίκτη του ρόστερ, τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

Ο Λιθουανός φόργουορντ επέστρεψε στη δράση στον προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό AKTOR ωστόσο τις τελευταίες μέρες ανέβασε στροφές για τα καλά, μέσα από τις προπονήσεις στο κλειστό των Λιοσίων. Μάλιστα αν και είχε την επιλογή να ενισχύσει την εθνική ομάδα της Λιθουανίας στα προκριματικά του Eurobasket 2025, εκείνος προτίμησε να παραμείνει στην Ελλάδα για να δουλέψει με την υπόλοιπη ομάδα και να αφομοιώσει τα «θέλω» του προπονητή του.

Στην ΑΕΚ η παρουσία του «Κούζμι» είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, με τον Ζούρο να ποντάρει πολλά στην δική του θετική παρουσία. Άλλωστε το impact του έμπειρου άσου φάνηκε με το... καλημέρα, καθώς στην επιστροφή του στη δράση η εικόνα της Ένωσης ήταν αισθητά καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα, στο φιλικό με τον Απόλλωνα Πάτρας, το οποίο θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Έλληνας κόουτς θα έχει τη δυνατότητα να εξάγει συμπεράσματα για την δουλειά των τελευταίων ημερών, έστω κι αν δεν έχει όλα τα όπλα στη φαρέτρα του. Ο Γιάννης Κουζέλογλου απουσιάζει, λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική ομάδα, ενώ εκτός θα βρίσκονται και οι τραυματίες Τζάστιν Τίλμαν και Δημήτρης Φλιώνης, που κάνουν τη δική τους προσπάθεια για επιστροφή στη δράση το συντομότερο δυνατό.