Ο νέος νόμος κατά της βίας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά: Η ΑΕΚ την πρώτη... καμπάνα, δεν το γνώριζε κανείς

Ο νέος νόμος κατά της βίας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά: Η ΑΕΚ την πρώτη... καμπάνα, δεν το γνώριζε κανείς

Χρήστος Τσάλτας 19:10 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:22 - 14.08.2024

Η αλλαγή του αθλητικού νόμου από τον υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, έφερε τιμωρία της έδρας για την ΑΕΚ, προκαλώντας την έκπληξη ακόμα και στις τάξεις του ΕΣΑΚΕ.

Σε νέα δεδομένα έχει μπει ο ελληνικός αθλητισμός. Τα γήπεδα άνοιξαν ξανά για τους φιλάθλους, έπειτα από ένα διάστημα που κράτησε πάνω από ένα μήνα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, με τον υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, να θέτει τους δικούς του κανόνες για την εξάλειψη της βίας σε όλα τα γήπεδα.

Τα όσα διαδραματίστηκαν στο κλειστό των Λιοσίων, στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό AKTOR δεν πέρασαν απαρατήρητα. Η διακοπή του αγώνα, λόγω υβριστικών συνθημάτων προς το πρόσωπο της Βάσως Τσαρούχα βρέθηκε στο προσκήνιο, όπως και το μπουκάλι που έπεσε στο φινάλε του αγώνα προς την Ελληνίδα ρέφερι.

Το μπουκάλι που έπεσε μάλιστα ήταν και η αιτία που ήρθε η τιμωρία της έδρας, όχι από τον ΕΣΑΚΕ, αλλά από την ΔΕΑΒ, με την εντολή του υπουργού να φέρνει την τιμωρία της Ένωσης για το παιχνίδι απέναντι στον Προμηθέα, τον Μάρτιο.

Η απόφαση της ΔΕΑΒ για την τιμωρία της έδρας της Ένωσης προκάλεσε απορίες, όχι μόνο στις τάξεις της Ένωσης, αλλά και στα κλιμάκια του ΕΣΑΚΕ. Είναι χαρακτηριστικό πως και από την Λίγκα έπεσαν από τα σύννεφα με την απόφαση της Επιτροπής να τιμωρήσει το κλειστό των Λιοσίων με έναν αγώνα κεκλεισμένων.

Κι όλα αυτά την ώρα που η Ένωση έχει απολογία στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ. Με λιγότερες από 24 ώρες για την απολογία της έγιναν γνωστά τα νέα της τιμωρίας, κάτι στην Ένωση φοβούνται πως θα επηρεάσει τους δικαστές και δεν αποκλείεται μεγαλύτερη τιμωρία, εφόσον «πατήσουν» στην απόφαση της ΔΕΑΒ.

Σε κάθε περίπτωση, ο νέος αθλητικός νόμος εφαρμόζεται για πρώτη φορά, με την ΑΕΚ να είναι αυτή που... σπάει το ρόδι για όσα έγιναν στο ντέρμπι της περασμένης Δευτέρας.