Συμπληρώνει το παζλ για το προπονητικό σταφ της ΑΕΚ, προσεχώς ανακοινώσεις

Συμπληρώνει το παζλ για το προπονητικό σταφ της ΑΕΚ, προσεχώς ανακοινώσεις

Χρήστος Τσάλτας 21:49 - 06.07.2024 / Ανανεώθηκε: 21:49 - 06.07.2024

Η ΑΕΚ συνεχίζει το χτίσιμο για την ερχόμενη σεζόν, με τον Ντράγκαν Σάκοτα να έχει ξεχωρίσει τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν το προπονητικό τιμ της ομάδας.

Οι αλλαγές στο στρατόπεδο της ΑΕΚ αναμένεται να είναι πολλές. Η έλευση του Ντράγκαν Σάκοτα έχει φέρει νέα φιλοσοφία σε όλα τα επίπεδα, από το σχεδιασμό του ρόστερ, έως τις κινήσεις που θα γίνουν για να πλαισιωθεί με συνεργάτες προπονητές.

Δεν είναι μυστικό πως ο «Σάλε» θέλει στο πλευρό του ανθρώπους τους οποίους εμπιστεύεται. Ως εκ τούτου το προπονητικό σταφ θα αλλάξει εκ βάθρων, όπως είχε καταγράψει το Sportal σε παλιότερο ρεπορτάζ. Ήδη άλλωστε αποτελούν παρελθόν οι Βαγγέλης Τσεπέλης, Νάκης Μουρατίδης και Ανδρέας Γαβαλάς, με τον τελευταίο να μετακομίζει στη Ρόδο για να σταθεί στο πλευρό του Γιώργου Σιγάλα στον Κολοσσό.

Την ίδια ώρα αποχώρησε και ο γυμναστής Στράτος Τσαμπής, ο οποίος ανακοινώθηκε προ ημερών από τον Πανιώνιο, αναλαμβάνοντας χρέη γυμναστή στην ομάδα της Νέας Σμύρνης τη νέα σεζόν.

Όσον αφορά τους ανθρώπους που θα αποτελέσουν συνεργάτες του Σάκοτα, ο ένας αναμένεται να είναι ο Αντρέα Βιντσετζούτο, όπως είχε αποκαλύψει το Sportal, με τις επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές να είναι συνεχείς. Ο Βιντσετζούτο ήταν συνεργάτης του Σάκοτα στην Μπρίντιζι και είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης του «Σάλε».

Παράλληλα, θα γίνει προσθήκη ενός Έλληνα ασίσταντ κόουτς, ενώ την τριάδα βοηθών θα συμπληρώσει ο Μίλος Σάκοτα, που θα έχει και τον ρόλο να βοηθάει τους παίκτες στον τομέα ατομικής βελτίωσης.

Την ίδια ώρα ο Σάκοτα έχει αναλάβει να εντοπίσει και τον επόμενο γυμναστή της Ένωσης, με το όνομα του Νίκου Γλεντή να έχει πέσει στο τραπέζι, με τον έμπειρο γυμναστή να εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία. Η υπόθεση γυμναστή αναμένεται να πάρει παράταση μερικές μέρες ακόμα, την ώρα που οι ανακοινώσεις για τους συνεργάτες του Ντράγκαν Σάκοτα είναι προ των πυλών.