Ο Νετζήπογλου και η σεζόν των προκλήσεων στην ΑΕΚ Betsson

Όμηρος Νετζήπογλου

Ο Νετζήπογλου και η σεζόν των προκλήσεων στην ΑΕΚ Betsson

Χρήστος Τσάλτας 18:00 - 23.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:25 - 23.08.2024

Ο Όμηρος Νετζήπογλου μπαίνει στη δεύτερη σεζόν του με τη φανέλα της ΑΕΚ Betsson και ξεκίνησε την προετοιμασία της Ένωσης με μεγάλο κίνητρο.

Το καλοκαίρι του 2023 η ΑΕΚ Betsson έκανε κίνηση-ματ για την ενίσχυση του ρόστερ, αλλά και του ελληνικού κορμού της με την απόκτηση του Όμηρου Νετζήπογλου, από τον Άρη. Ο 21χρονος γκαρντ από τη Θεσσαλονίκη είχε έντονη παρουσία στους Θεσσαλονικείς, αλλά και στις μικρές Εθνικές ομάδες, με την Ένωση να προλαβαίνει τους ανταγωνιστές της και να κάνει δικό της τον Έλληνα γκαρντ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η σεζόν που πέρασε αν και είχε υψηλές προσδοκίες και μεγάλες προκλήσεις, δεν πήγε όπως την περίμεναν άπαντες. Αυτό γιατί η Ένωση τερμάτισε στην έβδομη θέση της κατάταξης, το δεύτερο μισό της σεζόν ήταν καταστροφικό, ενώ και ο ίδιος ο Νετζήπογλου δεν μπόρεσε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Είναι χαρακτηριστικό πως το παιχνίδι του είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, ενώ ιδίως στο φίνις της σεζόν, με τον Ηλία Ζούρο στην άκρη του πάγκου, ο ρόλος του μειώθηκε αισθητά.

Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν, καθώς η νέα σεζόν ξεκίνησε, με την ΑΕΚ Betsson να μπαίνει σε νέα φιλοσοφία και με διαφορετική αύρα εντός του οργανισμού. Η έλευση του Ντράγκαν Σάκοτα έφερε νέο αέρα σε όλα τα επίπεδα, με τον «Σάλε» να χτίζει εκ βάθρων το ρόστερ, έχοντας όμως και έναν σημαντικό κορμό παικτών από την περσινή σεζόν. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Νετζήπογλου, τον οποίο πιστεύει ο πολύπειρος προπονητής.

Για τον διεθνή γκαρντ η δουλειά επί της ουσίας δεν σταμάτησε ποτέ. Καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού έκανε ατομικές προπονήσεις, ενώ έφτασε στην Αθήνα αρκετές μέρες πριν από την επίσημη «πρώτη» της ομάδας. Μάλιστα πριν από την έναρξη της προετοιμασίας βρέθηκε στο Olympic Hall της Φυλής, για ατομικές προπονήσεις στο κλειστό, θέλοντας να εκμεταλλευτεί κάθε μέρα, προκειμένου να παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμος για τη σεζόν που έρχεται.

Όσοι τον έχουν δει στις πρώτες μέρες προετοιμασίας έχουν παρατηρήσει αλλαγές στο σώμα του. Έχει πάρει μυϊκή μάζα, ενώ σε καμία περίπτωση δεν έχει χάσει την ευελιξία και την ταχύτητά του πάνω στο παρκέ. Πλέον είναι πιο δυνατός, ενώ πατάει και καλύτερα σε κάθε του κίνηση στο παρκέ. Δείγμα της αυτοπεποίθησης που του έχει φέρει η δουλειά που έχει κάνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Για την ΑΕΚ Betsson η παρουσία του Νετζήπογλου αναμένεται να είναι πολύ σημαντική στο πλάνο του Σάκοτα την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Είναι παίκτης που μπορεί να παίξει τόσο στο 3, όσο και στο 2, βγάζει ενέργεια στην άμυνα, ενώ και επιθετικά είναι παίκτης που θα πάρει όσα του δώσει η αντίπαλη άμυνα. Ο Ντράγκαν Σάκοτα από τις πρώτες μέρες τόνισε στον ίδιο ότι τον πιστεύει και αναμένεται να πάρει σημαντικές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της σεζόν που έρχεται. Μια σεζόν γεμάτη προκλήσεις και απαιτήσεις για τον εκρηκτικό άσο.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!