Ο τραυματισμός του Κουζμίνσκας και τα πρώτα σημάδια για το διάστημα απουσίας

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

Ο τραυματισμός του Κουζμίνσκας και τα πρώτα σημάδια για το διάστημα απουσίας

Χρήστος Τσάλτας 08:28 - 25.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:02 - 14.08.2024

Τα νέα από τον τραυματισμό του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας «πάγωσαν» άπαντες στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, η οποία αναμένεται να πορευτεί για σημαντικό διάστημα χωρίς έναν από τους πιο ποιοτικούς και σταθερούς παίκτες της.

Το παιχνίδι στο Περιστέρι άφησε... πληγές στην ΑΕΚ. Διότι δεν ήταν μόνο η ήττα με 89-78, που ήρθε έπειτα από μια εμφάνιση που προβληματίζει άπαντες. Ήρθε και ο τραυματισμός του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στη διάρκεια του πρώτου μέρους για να βαρύνει ακόμα περισσότερο το κλίμα εντός των τειχών.

Στη μαγνητική που υποβλήθηκε ο Λιθουανός άσος τα αποτελέσματα έδειξαν πως υπέστη κάταγμα 4ου μετακαρπίου αριστεράς άκρας χειρός, κάτι που όπως ήταν φυσικό σήμανε συναγερμό εντός των τειχών της Ένωσης. Διότι ο έμπειρος άσος χτύπησε σε ένα σημείο της σεζόν πολύ κρίσιμο, μιας και το 2024 περιλαμβάνει σημαντικά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, στα οποία ο Πλάθα θα ήθελε στην πρώτη γραμμή τον διεθνή φόργουορντ.

Αυτό αναμένεται να μην συμβεί, μιας και ο «Κούζμι» θα πρέπει να μπει στα pits για τις επόμενες εβδομάδες. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διάστημα απουσίας της τάξεως των 6 με 8 εβδομάδων, κάτι που σημαίνει πως για δύο μήνες θα είναι εκτός. Αυτό βέβαια θα ξεκαθαρίσει από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας που θα πάρει την απόφαση για το αν ο παίκτης θα πρέπει να περάσει την πόρτα του χειρουργείου, ή αν θα πάει πιο συντηρητικά.

Σε κάθε περίπτωση η Ένωση «χάνει» ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της και πονοκεφαλιάζει ενόψει συνέχειας, την ίδια ώρα που δεν αποκλείεται να αλλάξει και το πλάνο για ενίσχυση του ρόστερ.