Η μπασκετική ωριμότητα του Χέιλ και οι 13 πόντοι που «έφτιαξε»

Χάντερ Χέιλ

Η μπασκετική ωριμότητα του Χέιλ και οι 13 πόντοι που «έφτιαξε»

Χρήστος Τσάλτας 15:10 - 13.10.2024

Κόντρα στην Καρδίτσα ο Χάντερ Χέιλ είχε μια βραδιά που δεν... μάτωσε το καλάθι, όμως φρόντισε να επηρεάσει το παιχνίδι διαφορετικά, δείχνοντας ωριμότητα ηγέτη.

Η ΑΕΚ Betsson είχε πολύ εύκολο έργο απέναντι στην Καρδίτσα, το βράδυ του Σαββάτου. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, εκείνη έκανε το παιχνίδι να μοιάζει με εύκολο και μετά την τρίτη περίοδο με τυπική διαδικασία. Η ένταση και η ενέργεια με την οποία μπήκαν οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα στο παρκέ ήταν ενδεικτική της διάθεσής τους.

Η Ένωση έφτασε άνετα στη νίκη, παίζοντας σε υψηλό τέμπο. Γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και στους 96 πόντους που πέτυχε στην αναμέτρηση της Sunel Arena. Ομαδικό παιχνίδι από τους παίκτες του Σάλε, που γύριζαν την μπάλα, είχαν διάθεση και έδειχναν να απολαμβάνουν την κατάσταση και την ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

Πού να αρχίσει να σκοράρει και ο Χέιλ...

Πού να αρχίσει να σκοράρει και ο Χέιλ...

Το βράδυ του Σαββάτου παρακολουθήσαμε μια επιβλητική μπασκετική παράσταση. Η ΑΕΚ Betsson συνδύασε ουσία και θέαμα και άφησε υποσχέσεις, έστω κι αν το βαρύ πυροβολικό της ήταν στο μηδέν. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Το οξύμωρο της υπόθεσης, ωστόσο, ήταν πως η Ένωση έφτασε σε τόσο υψηλά επίπεδα σκοραρίσματος με τον παίκτη που αποκτήθηκε ως η νο.1 απειλή επιθετικά, τον Χάντερ Χέιλ, να μένει στο απόλυτο μηδέν.

Το κοντέρ έγραψε 0 πόντους με 0/6 σουτ για τον Αμερικανό γκαρντ, που δεν ήταν στην βραδιά του. Ο Σάκοτα όμως φρόντισε να υψώσει ασπίδα προστασίας. «Ο Χέιλ τρέχει, προσπαθεί, δίνει ασίστ, τον είδα μια χαρά. Αν κάποιος 4 μήνες δεν ακούμπησε τη μπάλα, τι περιμένεις. Έχουμε υπομονή και είναι ηγέτης», ήταν τα λόγια οτυ προπονητή της ΑΕΚ Betsson.

Το μηδέν στην επίθεση είναι η μία ανάγνωση της υπόθεσης. Η άλλη όψη του νομίσματος ωστόσο έχει να κάνει με το impact που είχε στην επίθεση, χάρη στις πάσες του.

Ο Χέιλ τελείωσε το παιχνίδι με 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 1 κλέψιμο, δείχνοντας πως σε άμυνα και δημιουργία το παιχνίδι του βελτιώνεται όλο και περισσότερο, χωρίς να είναι ένας... μονοδιάστατος σκόρερ. Πλέον, έχοντας διευρυμένο ρόλο στην Ένωση, εξελίσσεται σε έναν all-around γκαρντ που μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι.

Το διάβασμα του παιχνιδιού του γίνεται όλο και καλύτερο. Ενδεικτική είναι η φάση στο ξεκίνημα του αγώνα, όπου «βλέπει» το κόψιμο του Όμηρου Νετζήπογλου, από την baseline και του πασάρει τη μπάλα σε σωστό χρόνο. Αποτέλεσμα, δύο εύκολοι πόντοι για την ομάδα του.

Μια εξίσου χαρακτηριστική φάση είναι το έτοιμο καλάθι που «σέρβιρε» στον Γάιο Σκορδίλη. Το οποίο είχε την υπογραφή του στο 100%, με τον τρόπο με τον οποίο έκανε την άμυνα της Καρδίτσας να μείνει στο έδαφος.

Ο Χέιλ στη φάση αυτή πήρε το αριστερό drive και αφού πέρασε έναν αμυντικό θα μπορούσε να τελειώσει τη φάση με layup, έχοντας μια -τυπική- επιτήρηση από αντίπαλο παίκτη. Εκείνος όμως είδε την κίνηση του Σκορδίλη και του πάσαρε για να πετύχει εύκολο καλάθι, έχοντας τραβήξει μακριά την άμυνα των Θεσσαλών.

Στο παιχνίδι του Σαββάτου από τα χέρια του Αμερικανού πέρασαν 13 από τους 96 πόντους της ΑΕΚ Betsson, με τον ίδιο να βγάζει διάθεση, ακόμα και όταν στην επίθεση του είχε στραβώσει πλήρως η βραδιά. Δεν ήταν αρνητικός για την ομάδα του, δεν παρέσυρε την ομάδα παρά την αστοχία του. Αντιθέτως, προσπάθησε να συμβάλλει ώστε ο ρυθμός να μείνει σε υψηλά επίπεδα και να φτάσει η ομάδα του εύκολα στη νίκη. Κάτι που έκανε και έχει τη σημασία του.