Η ΑΕΚ Betsson της νέας σεζόν ποντάρει σε ταλέντο και κίνητρο

Ντράγκαν Σάκοτα

Η ΑΕΚ Betsson της νέας σεζόν ποντάρει σε ταλέντο και κίνητρο

Χρήστος Τσάλτας 17:56 - 18.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 18.08.2024

Το καλοκαίρι φεύγει και η ΑΕΚ Betsson έχει ήδη κλείσει το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ, θέτοντας δύο άξονες σε πρώτο πλάνο: το ταλέντο και το κίνητρο.

Από την πρώτη στιγμή, όταν παρουσιάστηκε ο Ντράγκαν Σάκοτα στους εκπροσώπους του Τύπου έθεσε έναν συγκεκριμένο άξονα ως τον βασικό για το μεταγραφικό σκέλος του καλοκαιριού. Ο «Σάλε» ήθελε παίκτες με ταλέντο που θα δώσουν το κάτι παραπάνω στο παρκέ.

Το κάτι παραπάνω έρχεται και όταν ο παίκτης έχει κίνητρο για επιτυχία. Γεγονός το οποίο γνώριζαν καλά στην Ένωση και σε αυτό το πρίσμα φρόντισαν να χτίσουν το ρόστερ της επόμενης μέρας.

Η μεταγραφική πολιτική της ομάδας άλλαξε αυτό το καλοκαίρι, γεγονός που επισήμανε και το Sportal στα μέσα του καλοκαιριού. Ο Ντράγκαν Σάκοτα έδωσε ξεκάθαρη κατεύθυνση, με τον Μάκη Αγγελόπουλο να προσπαθεί να ικανοποιήσει όλα τα «θέλω» του στον τομέα ενίσχυσης του ρόστερ. Την ίδια στιγμή που η Ένωση έφαγε πολύ... ξύλο στην αγορά μέχρι να κατασταλλάξει στις περιπτώσεις που ήθελε.

Με μια πιο προσεκτική ματιά στις κινήσεις της Ένωσης αυτό το καλοκαίρι θα διαπιστώσει κάποιος πως απουσιάζουν οι έμπειροι και με πολλά χρόνια πορείας παίκτες στα ευρωπαϊκά παρκέ. Το μοντέλο αυτό τέθηκε σε εφαρμογή τα προηγούμενα χρόνια και δεν έπιασε όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα.

Φέτος η ΑΕΚ Betsson πήγε σε μια διαφορετική λογική. Και το ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Σάκοτα αν μη τι άλλο είναι γεμάτο όρεξη για δουλειά, κίνητρο και χαμηλό μέσο όρο.

Με εξαίρεση τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, που βαδίζει στα 35 του χρόνια και τον Γάιο Σκορδίλη που έχει κλείσει τα 36 και θα έχει έναν πιο υποστηρικτικό ρόλο, οι μεταγραφές που έγιναν «πάτησαν» ακριβώς πάνω στις εξαγγελίες του καλοκαιριού.

Πιο αναλυτικά...

Πρέντις Χαμπ, 25 χρόνων
Γκραντ Γκόλντεν, 26 χρονών
Ναχίμ Αλίν, 23 χρονών
Χάντερ Χέιλ, 27 χρονών
Γιώργος Φίλλιος, 22 χρονών
Τάσος Καματερός, 24 χρονών

Το καλοκαίρι αποκτήθηκαν παίκτες από 22 έως 27 ετών, με δύο ακόμα κινήσεις να παραμένουν ανοιχτές. Ο ΡαϊΚουάν Γκρέι άλλωστε, που είναι ο πρώτος στόχος της Ένωσης για τη θέση 5 είναι 25 ετών, ενώ και ο παίκτης που αγωνίζεται στη θέση 3 δεν ξεπερνάει τα 30 του χρόνια.

Με άλλα λόγια, στην Ένωση φέτος πήγε σε μια νέα κατεύθυνση, δίνοντας χώρο και πεδίο δράσης σε παίκτες που «διψάνε» και έχουν κίνητρο για να πάνε στο επόμενο επίπεδο. Ο Ντράγκαν Σάκοτα είχε αρκετά τέτοια πρόσωπα στη λίστα του, δείγμα του πώς ήθελε να χτίσει την Ένωση της νέας σεζόν, ώστε να είναι πανέτοιμη για κάθε πρόκληση σε Ελλάδα και Ευρώπη.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!