Οι λίστες της ΑΕΚ και οι κινήσεις του Σάκοτα για το προπονητικό σταφ

Ντράγκαν Σάκοτα

Οι λίστες της ΑΕΚ και οι κινήσεις του Σάκοτα για το προπονητικό σταφ

Χρήστος Τσάλτας 16:04 - 23.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:04 - 23.06.2024

Στο στρατόπεδο της ΑΕΚ συνεχίζονται οι κινήσεις για την επόμενη μέρα, με τον Ντράγκαν Σάκοτα να «τρέχει» τόσο για τον μεταγραφικό σχεδιασμό, όσο και για τους συνεργάτες του στην άκρη του πάγου.

Μια ομάδα με διαφορετική φιλοσοφία και νέα βάση θα παρατάξει ο Ντράγκαν Σάκοτα την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Η ΑΕΚ έχει μπει στην -τέταρτη- εποχή του «Σάλε» στην άκρη του πάγκου της, με τον πολύπειρο προπονητή να έχει πάρει εν λευκώ από τον Μάκη Αγγελόπουλο τα ηνία για τη στελέχωση του ρόστερ και όχι μόνο.

Η παρουσία του Σάκοτα δεν είναι αμιγώς αγωνιστική στα ενδότερα της ομάδας. Διότι ο πολύπειρος προπονητής έχει έναν πολύπλευρο ρόλο εντός της ομάδας, κάτι το οποίο ήθελε από την πρώτη στιγμή ο Αγγελόπουλος, ο οποίος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του.

Στο μεταγραφικό κομμάτι η Ένωση βρίσκεται σε διαδικασία ξεσκαρταρίσματος. Οι λίγες έχουν ήδη τεθεί εδώ και αρκετές μέρες από τον Σάκοτα και σταχυολογούνται οι πρώτοι στόχοι για τη νέα σεζόν. Στον τομέα των Ελλήνων θα γίνουν προσθήκες 2 ή 3 παικτών, με το όνομα του Γιώργου Τσαλμπούρη να είναι στην «κιτρινόμαυρη» λίστα, όπως αποκάλυψε το Sportal, την ώρα που οι εξελίξεις στο θέμα του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας θα ξεκαθαρίσουν εάν η Ένωση θα κινηθεί για έξι ή επτά ξένους.

Αλλαγές και στο προπονητικό σταφ και η επιλογή Αντρέα Βιντσετζούτο

Από εκεί και πέρα, αλλαγμένο πλήρως θα είναι και το προπονητικό σταφ της ομάδας. Οι μέχρι πρότινος ασίσταντ της ομάδας (Γιάννης Γεωργαλής, Βαγγέλης Τσεπέλης, Νάκης Μουρατίδης) δεν θα συνεχίσουν στον κιτρινόμαυρο πάγκο, με τον Σάκοτα να επιλέγει εκείνος τους συνεργάτες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal από την Ιταλία, ένα όνομα που βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις και αποτελεί άνθρωπο που ξέρει καλά ο Σάκοτα είναι ο Αντρέα Βιντσετζούτο. Ο Ιταλός προπονητής ήταν άμεσος συνεργάτης του Σάλε στην Μπρίντιζι και τον ξέρει καλά και θα τον ήθελε στο πλευρό του και την ερχόμενη σεζόν στην Ένωση, ωστόσο τις επόμενες μέρες θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα και στον τομέα αυτο.

Ο ίδιος ο προπονητής της Ένωσης άλλωστε στην συνέντευξη Τύπου-παρουσίαση από την ΚΑΕ ΑΕΚ είχε τονίσει πως θα επιλέξει εκείνος τους συνεργάτες του και έχει ήδη στο μυαλό του κάποιες περιπτώσεις για τη νέα σεζόν.