Αυτοί συνυπέγραψαν την πρόταση της ΑΕΚ για επιβολή Salary Cap

Μάκης Αγγελόπουλος

Αυτοί συνυπέγραψαν την πρόταση της ΑΕΚ για επιβολή Salary Cap

Χρήστος Τσάλτας 17:14 - 06.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:22 - 06.07.2024

Η ΑΕΚ έθεσε προς συζήτηση μια πρόταση για επιβολή Salary Cap στο πρωτάθλημα, έχοντας αρκετές ομάδες με το μέρος της.

Για ακόμα μια φορά η ΑΕΚ έθεσε στο τραπέζι πρόταση που από μόνη της προκαλεί πολλές συζητήσεις και δημιουργεί νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα. Η Ένωση κατέθεσε πρόταση για επιβολή salary cap, στα πρότυπα του γαλλικού πρωταθλήματος, με την πρόταση αυτή να γίνεται δεκτή με πολλές αντιδράσεις.

Με την κίνηση αυτή η ΑΕΚ βάζει πάνω απ' όλα το καλό του ελληνικού μπάσκετ, αφήνοντας στην άκρη το προσωπικό συμφέρον. Αυτό γιατί αν και θα μπορούσε να πάει σε δική της πλατφόρμα για τη μετάδοση των εντός έδρας αγώνων της, εν τέλει έμεινε στην κεντρική διαχείριση με σκοπό να βρεθεί λύση για τη βιωσιμότητα του πρωταθλήματος.

Η πρόταση της ΑΕΚ για τη βιωσιμότητα του πρωταθλήματος βρήκε συμμάχους και σήκωσε... σκόνη
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

13:35 - 06.07.2024

Η πρόταση της ΑΕΚ για τη βιωσιμότητα του πρωταθλήματος βρήκε συμμάχους και σήκωσε... σκόνη

Η πρόταση της ΑΕΚ προς τον ΕΣΑΚΕ, για να τεθεί προς συζήτηση στην Γενική Συνέλευση της 23ης Ιουλίου σήκωσε αρκετή συζήτηση, την ώρα που βρήκε και πολλούς συμμάχους στις ομάδες.

Στο πλευρό της μάλιστα είχε και μια σειρά από ομάδες, που τάχθηκαν υπέρ της απόφασης και την συνυπέγραψαν, θέλοντας και αυτοί με τη σειρά τους να βρεθεί μια λύση για να αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα.

Οι ομάδες που συνυπέγραψαν την πρόταση της Ένωσης ήταν οι: Περιστέρι, Άρης, Προμηθέας, Κολοσσός Ρόδου, ΠΑΟΚ, Μαρούσι και ο Πανιώνιος.

Οι ομάδες που δεν συμφώνησαν με την πρόταση των κιτρινόμαυρων και δεν συνυπέγραψαν την πρόταση ήταν το Λαύριο, και η Καρδίτσα την ώρα που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν εκφράσει την πλήρη αντίθεσή τους στην πρόταση της Ένωσης, απειλώντας με αποχώρηση από την κεντρική διαχείριση.

Η πρόταση της ΑΕΚ έχει την πλειοψηφία των ομάδων με το μέρος της, γεγονός που μπορεί να φέρει νέα δεδομένα ενόψει της επόμενης σεζόν, με την Γενική Συνέλευση της 23ης Ιουλίυο να αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.