Από τον Ράμπτις τον Αλίν: Αυτοί που ξεκίνησαν την καριέρα τους από την AEK Betsson

Από τον Ράμπτις τον Αλίν: Αυτοί που ξεκίνησαν την καριέρα τους από την AEK Betsson

Χρήστος Τσάλτας 20:08 - 31.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:08 - 31.07.2024

Ο Ναχίμ Αλίν θα φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ Betsson, ξεκινώντας την επαγγελματική πορεία του στην Ελλάδα. Το Sportal γυρνάει τον χρόνο και θυμάται τους παίκτες που άφησαν το κολέγιο για λογαριασμό της Ένωσης.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ΑΕΚ Betsson συνεχίζεται, με το ρόστερ να παίρνει σταδιακά την τελική μορφή του. Ήδη άλλωστε οι «κιτρινόμαυροι» έχουν προχωρήσει στην απόκτηση τριών παικτών. Οι Πρέντις Χαμπ, Γκραντ Γκόλντεν και Ναχίμ Αλίν αποτελούν τα τρία πρώτα μεταγραφικά αποκτήματα της Ένωσης για το φετινό καλοκαίρι, φτάνοντας τον αριθμό των ξένων στους τέσσερις, μαζί με τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

Η περίπτωση του Αλίν μάλιστα έχει τη δική της σημασία. Ο 23χρονος γκαρντ τα τελευταία δύο χρόνια βρισκόταν σε ένα πολύ καλό πρόγραμμα στο κολέγιο. Από το Κονέκτικατ και τους Huskies του Νταν Χάρλεϊ, με τους οποίους κατέκτησε το πρωτάθλημα στο NCAA, μετακόμισε, μέσω του transfer portal, στο St. John's του Ρικ Πιτίνο. Υπό τις οδηγίες του Hall of Famer προπονητή ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για να ξεκινήσει την επαγγελματική πορεία του.

Αυτό θα γίνει μέσα από την παρουσία του στην AEK Betsson. Μάλιστα δεν θα είναι ο πρώτος παίκτης που θα βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση, καθώς ο παίκτης που... άνοιξε τον δρόμο σε αυτή τη διαδικασία ήταν ένας θρύλος του ΝΒΑ, ο Κερτ Ράμπις.

Ο Ράμπις (ή αλλιώς Κυριάκος Ραμπίδης) τη σεζόν 1980-81 αγωνίστηκε στην Ένωση, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1981, στον τελικό κόντρα στον Ηρακλή. Πριν από την Ένωση ο Ράμπις φοίτησε στο Κολέγιο του Σάντα Κλάρα από το 1976 έως το 1980. Μάλιστα αξίζει να αναφέρουμε πως ο Ράμπις αγωνίστηκε στη χώρα μας ως Έλληνας, έχοντας ελληνικό διαβατήριο.

Στον δρόμο που χάραξε ο Ράμπις ακολούθησαν κι άλλοι παίκτες. Το 1995 ο Άντονι Πελ ξεκίνησε την καριέρα του στην χώρα μας, για λογαριασμό της Ένωσης, έχοντας φοιτήσει μια σεζόν νωρίτερα στο Φρέσνο Στέιτ. To 2005 οι «κιτρινόμαυροι» έφεραν στην Ελλάδα τον Τέιλορ Κόπενραθ, ο οποίος έπειτα από 4 χρόνια στο Βέρμοντ, ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στην Ελλάδα, για λογαριασμό της Ένωσης.

Το 2009 ο Λαμόντ Μακ ήρθε στην Ελλάδα, με την ΑΕΚ Betsson να του δίνει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο Μακ την διετία 2007-09 φοίτησε στο Σάρλοτ και αφού δεν επιλέχθηκε στο ντραφτ εκείνου του καλοκαιριού έγινε επαγγελματίας, με πρώτο σταθμό του την Ένωση.

Σε αυτή τη λίστα μπαίνει πλέον και ο Ναχίμ Αλίν, ο οποίος έπειτα από μια «γεμάτη» κολεγιακή πορεία, ξεκινάει την καριέρα του στα παρκέ, ως επαγγελματίας, υπό τις οδηγίες του Ντράγκαν Σάκοτα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!