Το κομβικό καλοκαίρι της ΑΕΚ Betsson για να πάει στο επόμενο επίπεδο

Μάκης Αγγελόπουλος

Το κομβικό καλοκαίρι της ΑΕΚ Betsson για να πάει στο επόμενο επίπεδο

Χρήστος Τσάλτας 13:01 - 20.07.2024

Η ΑΕΚ Betsson έχει αποφασίσει να κινηθεί σε διαφορετική τροχιά το φετινό καλοκαίρι, με τους «κιτρινόμαυρους» να εστιάζουν σε τρεις άξονες.

Για την ΑΕΚ Betsson αυτό το καλοκαίρι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η σημασία του φάνηκε από την πρώτη στιγμή, όταν ο Μάκης Αγγελόπουλος άνοιξε τα χαρτιά του και έδωσε το στίγμα για την επόμενη μέρα. Τα όσα άφησε τόσο η περσινή σεζόν, όσο και η τελευταία τετραετία γενικότερα, αποτελούν άξονες για τη συνέχεια.

Τι σημαίνει αυτό; Πως στην Ένωση δεν θέλουν να επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος και η ομάδα να κινηθεί σε μια διαφορετική τροχιά σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Αυτό αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του Μάκη Αγγελόπουλου, ο οποίος ήθελε στο πλευρό του, σε αυτή την καινούργια προσπάθεια έναν άνθρωπο που ξέρει το άθλημα αλλά και την ομάδα όσο ελάχιστοι, τον Ντράγκαν Σάκοτα.

Η σχέση των δύο ανδρών δεν άλλαξε με τα χρόνια. Παραμένει σχέση αλληλοεκτίμησης και αλληλοσεβασμού, με κοινό παρονομαστή την αγάπη τους για την ΑΕΚ. Αυτή τους έφερε άλλωστε μαζί στην ίδια πορεία για τρίτη φορά από την περίοδο ανάληψης των καθηκόντων του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ.

Το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ σημαντικό σε όλα τα επίπεδα και αυτό αποτυπώνεται ακόμα και στο σλόγκαν της ΑΕΚ Betsson για τα εισιτήρια διαρκείας. «Συνεχίζουμε... με όραμα», είναι το σχετικό μήνυμα. Ένα μήνυμα που δείχνει πως η Ένωση «πατάει» στα θετικά των προηγούμενων ετών, αλλά αυτή τη φορά το κάνει με σχέδιο. Το σχέδιο αυτό έχει τρεις πολύ σημαντικούς άξονες.

Από τη μία η εξυγίανση της ΚΑΕ σε όλα τα επίπεδα. Οι δομικές αλλαγές είναι μέρος αυτής της εξυγίανσης, καθώς εντός του οργανισμού γίνονται προσλήψεις-προσθήκες που θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, την ίδια ώρα που ο Αγγελόπουλος ξεκαθάριζε πως το 90-95% των οφειλών έχει τακτοποιηθεί/εξοφληθεί ενόψει της νέας σεζόν. Βήματα που δείχνουν πως η Ένωση απαλλάσσεται από τα... βαρίδια των προηγούμενων ετών.

Ο δεύτερος άξονας είναι το αγωνιστικό σκέλος, όπου εκεί υπάρχει η σταθερά που ακούει στο όνομα Ντράγκαν Σάκοτα. Ο «Σάλε» έχει αναλάβει το χτίσιμο του ρόστερ και ο Αγγελόπουλος είναι αποφασισμένος να ικανοποιήσει όλα τα «θέλω» του για μια ανταγωνιστική ομάδα. Η παραμονή Κουζμίνσκας έδειξε την κατεύθυνση αυτή, την ώρα που υπάρχουν μεταγραφικές υποθέσεις που μπαίνουν στην τελική ευθεία.

Την ίδια ώρα όμως ο πιο σημαντικός άξονας (και) στη φετινή προσπάθεια είναι ο κόσμος. Η ΑΕΚ Betsson έθεσε από νωρίς, λίγο πριν από τα μέσα Ιουλίου για την ακρίβεια, τα εισιτήρια διαρκείας στη διάθεση του κόσμου, με σκοπό να γίνει τη σεζόν που έρχεται ο έκτος παίκτης στα Λιόσια. Το... αρχηγικό μήνυμα του Δημήτρη Χατζηχρήστου στον... κιτρινόμαυρο τηλεφωνητή ήταν η σπίθα και έδειξε πολλά. Ο κόσμος της ΑΕΚ άλλωστε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη φετινή προσπάθεια, κάτι που πρέπει να γίνει αντιληπτό. Ένα brand άλλωστε με το όνομα της ΑΕΚ γίνεται ισχυρό μέρα από τον κόσμο, κάτι που περιμένουν όλοι να δουν τη σεζόν που έρχεται. Για να μπορέσει η ομάδα να αφήσει οριστικά πίσω όλα τα δύσκολα του παρελθόντος.