Η ΑΕΚ Betsson πάει στη συνέλευση του ΕΣΑΚΕ με γεμάτη ατζέντα για πολλά θέματα

Μάκης Αγγελόπουλος

Η ΑΕΚ Betsson πάει στη συνέλευση του ΕΣΑΚΕ με γεμάτη ατζέντα για πολλά θέματα

Χρήστος Τσάλτας 19:50 - 22.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:50 - 22.07.2024

Η γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ είναι προ των πυλών και η ΑΕΚ Betsson αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, θέτοντας επί τάπητος πολλά σημαντικά θέματα για την επόμενη μέρα του πρωταθλήματος.

Είναι προφανές πως το πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Κάτι που έχουν καταλάβει άπαντες. Από τον σύνδεσμο, μέχρι τις ομάδες που απαρτίζουν το πρωτάθλημα. Για το λόγο αυτό ήρθε στο τραπέζι η πρόταση της ΑΕΚ Betsson για επιβολή luxury tax στο πρωτάθλημα. Ο φόρος πολυτελείας θα ισομοιράζεται για την ανάπτυξη του πρωταθλήματος και των ομάδων αυτού, προκειμένου να μειωθεί η απόσταση ανάμεσα σε Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό και τις υπόλοιπες ομάδες.

Μια πρόταση που βρήκε σύμφωνες πολλές από τις ομάδες που βρίσκονται σε ανταγωνιστικό επίπεδο στο πρωτάθλημα. Κάτι που φάνηκε από το γεγονός πως συνυπέγραψαν την πρόταση της Ένωσης για να τεθεί προς συζήτηση στην Γενική Συνέλευση της 23ης Ιουλίου στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ. Οι ομάδες άλλωστε βρήκαν μια ξεκάθαρη βάση στην πρόταση της ΑΕΚ Betsson και συστρατεύτηκαν γύρω από αυτή, θέλοντας να αλλάξουν το υπάρχον τοπίο στην Stoiximan Basket League.

Η Ένωση είναι αυτή που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, καθώς ο Μάκης Αγγελόπουλος είναι αυτός που θέτει προτάσεις στο τραπέζι για την επόμενη μέρα του πρωταθλήματος. Η πρόταση για το salary cap, που έχει εφαρμοστεί στην Γαλλία και αναμένεται να εφαρμοστεί σε Ιταλία, Γερμανία, αλλά και άλλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, δεν είναι η μόνη που θα φέρει στο τραπέζι της Γενικής Συνέλευσης η Ένωση.

Ένα από τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν είναι και αυτό της διαιτησίας, για την οποία η ΑΕΚ Betsson είχε θέσει ως πρόταση οι παρατηρητές διαιτησίας να περνάνε στον έλεγχο του ΕΣΑΚΕ. Ήδη άλλωστε μια από τις προτάσεις που έφερε στην επιφάνεια από την 30η Ιανουαρίου έγινε δεκτή στο πρωτάθλημα και δεν θα διεξάγονται αγώνες την Δευτέρα.

Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ Betsson πάει στην Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ με γεμάτη ατζέντα και με την πρόταση για θεσμοθέτηση salary cap, έχοντας την στήριξη των περισσότερων ομάδων του πρωταθλήματος, που βρήκαν στην πρόταση της Ένωσης το «πάτημα» για να προσπαθήσει να αλλάξει η κατάσταση στη λίγκα.