Τζέιντιν Πάρκερ: Αυτός είναι ο νέος rim protector της ΑΕΚ Betsson

Τζέιντιν Πάρκερ

Τζέιντιν Πάρκερ: Αυτός είναι ο νέος rim protector της ΑΕΚ Betsson

Χρήστος Τσάλτας 21:39 - 02.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:39 - 02.09.2024

Η ΑΕΚ Betsson κινήθηκε στην αγορά με πλάνο και έφτασε σε συμφωνία με τον Τζέιντιν Πάρκερ, ο οποίος έρχεται για να αποτελέσει τον νέο rim protector κάτω από τα καλάθια.

Η είδηση της μεταγραφής του ξάφνιασε πολύ κόσμο. Για την απόκτησή του άλλωστε η ΑΕΚ Betsson κινήθηκε κάτω από το ραντάρ, αποκτώντας έναν παίκτη που τώρα ξεκινάει την επαγγελματική πορεία του έχοντας γεμάτες σεζόν στο Κολέγιο.

Για πολύ κόσμο η μεταγραφή του Τζέιντιν Πάρκερ ήταν έκπληξη, δεδομένου πως το όνομά του έμενε ως επτασφράγιστο μυστικό στα ενδότερα της ομάδας, σε μια υπόθεση την οποία χειρίστηκε ο Ντράγκαν Σάκοτα. Ο «Σάλε» άλλωστε έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για κάθε κίνηση αυτό το καλοκαίρι και όπως στην περίπτωση του Ναχίμ Αλίν, έτσι και τώρα έψαξε βαθιά στο σκάουτινγκ, θέλοντας έννα παίκτη με potential που θα μπορεί να ανταποκριθεί στο γρήγορο τέμπο της ομάδας.

Ποιος είναι όμως ο Τζέιντιν Πάρκερ, που τη νέα σεζόν θα φοράει τα κιτρινόμαυρα;

Όσοι τον έχουν παρακολουθήσει έχουν να λένε για τα αθλητικά προσόντα του. Πρόκειται για έναν τρομερά αθλητικό και γεμάτο ενέργεια σέντερ που ξεκινάει από την άμυνα το παιχνίδι του. Είναι παίκτης που βγάζει ενέργεια στο πίσω κομμάτι του παρκέ και από εκεί δίνει τον τόνο για τους συμπαίκτες του.

Είναι χαρακτηριστικό πως την σεζόν που τελείωσε με το ETSU μέτρησε 7,5 πόντους, 6,5 ριμπάουντ και 2,1 τάπες κατά μέσο όρο. Διακρίνεται για την ικανότητά του στο ριμπάουντ, αλλά και την τάπα, καθώς είναι παίκτης που θα ακολουθήσει τον αντίπαλο στα πόδια και μπορεί να κόψει στον αέρα.

Στο επιθετικό κομμάτι είναι ακόμα... ακατέργαστος. Είναι εξαιρετικός στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη και έχει τον τρόπο να αξιοποιεί τις πάσες των συμπαικτών του κοντά στο καλάθι, καρφώνοντας τη μπάλα, είτε τελειώνοντας με δυναμισμό τη φάση. Δεν έχει post up παιχνίδι, ενώ και το σουτ μέσης απόστασης δεν είναι στο ρεπερτόριό του, αν και κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν προσπάθησε να το βάλει στο οπλοστάσιό του.

Από εκεί και πέρα, βοήθησε στην οργάνωση, βάζοντας αρκετές φορές τη μπάλα στο πάτωμα. Αυτό δεν είναι ένα από τα -πολύ- δυνατά στοιχεία του, ωστόσο το δούλεψε με συνέπεια στην τελευταία του χρονιά στο Κολέγιο, ενώ δεν του έλειψε και η αυτοπεποίθηση, παίρνοντας σουτ μακρινής απόστασης.

Όπως στην περίπτωση του Αλίν, έτσι και με τον Πάρκερ η ΑΕΚ Betsson απέκτησε έναν ρούκι παίκτη με έφεση στην άμυνα. Από εκεί θα ξεκινάει το παιχνίδι του, ενώ επιθετικά θα προσπαθεί να αξιοποιεί τις πάσες των συμπαικτών του, αλλά και να ανοίγει χώρους με τα πολύ καλά σκριν που κάνει. Στοιχεία τα οποία είδε ο Σάκοτα και τον έπεισε να ξεκινήσει την καριέρα του ως επαγγελματίας από το ελληνικό πρωτάθλημα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!