Το παιχνίδι υπομονής της ΑΕΚ και ο Πλάθα που έχει ξεκάθαρη εικόνα για την ομάδα

Ζοάν Πλάθα

Το παιχνίδι υπομονής της ΑΕΚ και ο Πλάθα που έχει ξεκάθαρη εικόνα για την ομάδα

Χρήστος Τσάλτας 00:29 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:36 - 14.08.2024

Τα ηνία της ΑΕΚ πηγαίνουν στον Ζοάν Πλάθα που συμφώνησε σε όλα με την Ένωση και ήδη έχει σηκώσει μανίκια για τη νέα σεζόν. Η ερώτηση στους ανθρώπους της ομάδας κατά τη διάρκεια των επαφών τους.

Έπειτα από μεγάλη προσπάθεια και επαφές σε καθημερινή βάση η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία με έναν προπονητή από το -πολύ- πάνω ράφι της Ευρώπης. Ο Ζοάν Πλάθα επιστρέφει στους πάγκους αυτή τη φορά για χάρη της Ένωσης, η οποία τον κυνήγησε με... λύσσα προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της.

Η προσπάθεια απέδωσε καρπούς τελικά και ο πολύπειρος πείστηκε για το πλάνο της ομάδας και ετοιμάζεται να αναλάβει για πρώτη φορά ελληνική ομάδα στην μεγάλη καριέρα του.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια κίνηση από πλευράς ΑΕΚ που στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει της νέας σεζόν, ότι η ομάδα θα παραμείνει σε υψηλό επίπεδο και θα είναι δυνατή σε όλα τα επίπεδα. Η παρουσία του Πλάθα, άλλωστε, ενός προπονητή με πολύ βαρύ βιογραφικό είναι εγγύηση όσον αφορά το επίπεδο ανταγωνισμού του ρόστερ. Κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά στην Ένωση.

Αυτός ήταν και ο λόγος που οι κιτρινόμαυροι πάλεψαν την υπόθεση του ως το τέλος, δείχνοντας από τις πρώτες επαφές πόσο πολύ ήθελαν τον Ίβηρα προπονητή στον πάγκο τους. Για το λόγο αυτό άφησαν εντελώς εκτός κάδρου άλλες περιπτώσεις προπονητών από την ξένη αγορά, με τον Πλάθα να γίνεται αυτόματα ο πρώτος στόχος τους. Ο τρόπος που μίλησε από την πρώτη στιγμή ήταν αυτός που κέρδισε τους άνθρωπους της ομάδας, που είχαν αποφάσισε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια.

Την ίδια στιγμή είχαν αναλύσει το πλάνο με απόλυτη ακρίβεια στον έμπειρο προπονητή. Του εξήγησα από την αρχή τι στόχοι υπάρχουν και τι θέλουν να δημιουργήσουν, κάτι που ιντρίγκαρε και τον ίδιο. Μάλιστα στις συζητήσεις του με τους ανθρώπους της ΑΕΚ ένα από τα θέματα που έθετε στο τραπέζι ήταν αυτό του κόσμου, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που ρωτούσε για τη δυναμική του κόσμου της ΑΕΚ, αλλά και για το πόσο υποστηρικτικός προς την ομάδα είναι.

Κάτι που θα έχει τη δυνατότητα να διαπιστώσει και ο ίδιος, με την ΑΕΚ να κάνει τη μεγάλη κίνηση του καλοκαιριού με τον Ισπανό προπονητή.