Ο Χαμπ και το αγωνιστικό πλάνο του Σάκοτα στην AEK Betsson

Πρέντις Χαμπ

Ο Χαμπ και το αγωνιστικό πλάνο του Σάκοτα στην AEK Betsson

Χρήστος Τσάλτας 20:03 - 27.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:03 - 27.07.2024

Η ΑΕΚ Betsson έκανε δικό της τον Πρέντις Χαμπ για την ερχόμενη σεζόν, με τον Αμερικανό γκαρντ να έρχεται στην Ελλάδα για να δώσει λύσεις στην περιφέρεια.

Το πρωί του Σαββάτου περιλάμβανε μεταγραφή για την ΑΕΚ Betsson. Η οποία μάλιστα ήταν η πρώτη για το φετινό καλοκαίρι, με την Ένωση να προσθέτει στο ρόστερ της τον Πρέντις Χαμπ, ο οποίος αγωνίστηκε στην Τρέντο την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Ο 25χρονος γκαρντ έρχεται από μια άκρως παραγωγική σεζόν με την ιταλική ομάδα, δείχνοντας την ικανότητά του, τόσο στην εκτέλεση, όσο και στη δημιουργία. Δύο στοιχεία τα οποία ξεχώρισε ο Ντράγκαν Σάκοτα και έβαλε το όνομά του στη λίστα.

Ο Χαμπ είναι παίκτες που διακρίνεται για την συνέπεια και τη σταθερότητά του στο παιχνίδι. Μάλιστα στις λίστες που τέθηκαν επί τάπητος στο ξεκίνημα του καλοκαιριού το όνομα του αποφοίτου του Notre Dame δεν ήταν στις πρώτες επιλογές και με την αγορά να αλλάζει με το πέρας των εβδομάδων, ο Ντράγκαν Σάκοτα όχι μόνο ασχολήθηκε με την περίπτωσή του, αλλά και την ξεχώρισε, καθώς στο πρόσωπό του είδε τον παίκτη που έχει το potential να πάει στο επόμενο επίπεδο.

Ο Σάκοτα ήταν ο άνθρωπος που «έτρεξε» την υπόθεση στο 100% και μάλιστα το αρχικό πλάνο αναφέρει πως ο Χαμπ δεν θα είναι μόνο ο πλέι μέικερ της ομάδας, αλλά θα μπορεί να παίξει και στη θέση δύο, έχοντας ρόλο combo guard στην ομάδα την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Στην Ένωση παραμένουν σε... εγρήγορση στο κομμάτι των μεταγραφών και μάλιστα ρίχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στους «κομμένους» παίκτες από το Summer League, εκεί όπου οι ευκαιρίες αναμένεται να είναι αρκετές για την Ένωση προσεχώς.

Σε κάθε περίπτωση, ο Χαμπ ήρθε στην ΑΕΚ Betsson όχι μόνο για τον ρόλο του πλέι μέικερ, αλλά για να δώσει λύσεις γενικότερα στην περιφέρεια, «μοιράζοντας» τις θέσεις των κοντών τόσο με τους Φλιώνη, Καράμπελα, Νετζήπογλου, όσο και με τον περιφερειακό που θα αποκτηθεί προσεχώς.