Ο Κουζμίνσκας στο πλάνο του Σάκοτα στην AEK Betsson: Η θέση και η επιθυμία να βγάλει το 100% στο παρκέ

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

Ο Κουζμίνσκας στο πλάνο του Σάκοτα στην AEK Betsson: Η θέση και η επιθυμία να βγάλει το 100% στο παρκέ

Χρήστος Τσάλτας 12:30 - 19.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:30 - 19.07.2024

Η ΑΕΚ Betsson έκλεισε θετικά μια πολύ σημαντική υπόθεση, την παραμονή του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας για τα επόμενα δύο χρόνια, με τον Λιθουανό φόργουορντ να... λύνει τα χέρια του Ντράγκαν Σάκοτα.

Ήταν ένα θέμα που είχε μπει σε καθεστώς προτεραιότητας πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν 2023-24 για την ΑΕΚ Betsson. Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ξεχώρισε και έκανε τη διαφορά εντός και εκτός γηπέδου και αυτός ήταν ένας βασικός λόγος για τον οποίο ο Μάκης Αγγελόπουλος ήθελε να τον κρατήσει στα Λιόσια και να τον χρήσει ηγέτη της επόμενης μέρας.

Ο »Κούζμι» είναι παίκτης που μπορεί να... ενώσει τις τελείες σε όλα τα επίπεδα, να προσφέρει λύσεις στο σκοράρισμα με πολλούς τρόπους, αλλά και να έχει θετική επιρροή μέσα στα αποδυτήρια. Αυτό το τελευταίο μάλιστα ήταν από τα στοιχεία που ξεχώρισαν και έκαναν την παραμονή του προτεραιότητα για τη νέα σεζόν.

«Καίγεται» η περίπτωση Σίκμα, κοιτάζει αλλού η ΑΕΚ Betsson
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

20:40 - 18.07.2024

«Καίγεται» η περίπτωση Σίκμα, κοιτάζει αλλού η ΑΕΚ Betsson

Η περίπτωση του Λουκ Σίκμα δεν προχωράει για την ΑΕΚ Betsson, με τον παίκτη να μην είναι θετικός στην προοπτική της Ελλάδας και την Ένωση να κοιτάζει σε άλλες περιπτώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal.

Πέραν της επιρροής όμως, ο Κουζμίνσκας είναι παίκτης που μπορεί να ανταποκριθεί στο πλάνο του Σάκοτα και σε πολλά διαφορετικά σχήματα. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο «Σάλε» από την πρώτη στιγμή ήταν θετικός στην παραμονή του και άφησε το κομμάτι των διαπραγματεύσεων στον Μάκη Αγγελόπουλο, που κινήθηκε αποφασιστικά και τον κράτησε στα Λιόσια.

Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του ο «Κούζμι» έπαιξε στο 3 και στο 4. Τα τελευταία χρόνια έχει παγιωθεί στη θέση 4, όμως τη νέα σεζόν και βάσει του πλάνου που υπάρχει, στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Λιθουανός αναμένεται να περάσει κάποια λεπτά (όχι πολλά, περίπου 5 με 6) και στη θέση 3, προσφέροντας ευελιξία και μάκρος στην πεντάδα της Ένωσης.

Το περσινό σχήμα με Κουζμίνσκας-Κουζέλογλου στο 4-5, το οποίο παγιώθηκε στο φινάλε της σεζόν λόγω ελλείψεων στην φροντ λάιν δεν θα συνεχιστεί τη νέα σεζόν, με τον Σάκοτα να έχει σαν στόχο να πάρει τα καλά στοιχεία στο παιχνίδι του «Κούζμι» και να μην προχωρήσει σε... πειραματισμούς, με έναν παίκτη που έχει καταθέσει διαπιστευτήρια πως μπορεί να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο και να δείξει σε ποια κομμάτια είναι δυνατός, αγωνιστικά.