Η δουλειά που συνεχίζεται στο Βελιγράδι για την ΑΕΚ Betsson και τα crash test επιπέδου Euroleague

ΑΕΚ

Η δουλειά που συνεχίζεται στο Βελιγράδι για την ΑΕΚ Betsson και τα crash test επιπέδου Euroleague

Χρήστος Τσάλτας 19:31 - 11.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:31 - 11.09.2024

Non stop η δουλειά στα ενδότερα της ΑΕΚ Betsson ενόψει της νέας σεζόν, με τον Ντράγκαν Σάκοτα και τους παίκτες του να προπονούνται επί σερβικού εδάφους, λίγο πριν από τα παιχνίδια επιπέδου... Euroleague που έρχονται.

Για την ΑΕΚ Betsson η εβδομάδα αυτή που διανύει στην προετοιμασία της είναι πάρα πολύ απαιτητική και περιλαμβάνει πολύ δυνατά παιχνίδια. Η πρώτη... εμπειρία από την σερβική πρωτεύουσα ήρθε από την αναμέτρηση με την FMP, εκεί όπου η Ένωση γνώρισε την ήττα με 84-73.

Στο φιλικό αυτό οι κιτρινόμαυροι έδειξαν αδυναμίες και σημεία τα οποία πρέπει να βελτιώσουν, την ώρα όμως που τα πάντα επισκιάστηκαν από την μεγάλη επιστροφή του Δημήτρη Φλιώνη, ο οποίος έπειτα από 246 μέρες πάτησε ξανά παρκέ, αφήνοντας τα δύσκολα πίσω.

Αγωνιστικά όμως, τα δύσκολα είναι... μπροστά για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα, η οποία έχει μπροστά της δύο μεγάλες αναμετρήσεις, στο τουρνουά που διοργανώνει η Παρτίζαν. Η Ένωση θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στις 13 του μήνα, ενώ μία ημέρα αργότερα (14/09) οι κιτρινόμαυροι θα αντιμετωπίσουν την Παρί, κλείνοντας τον κύκλο των φιλικών στη Σερβία.

Τα δύο παιχνίδια που έρχονται θα είναι άκρως απαιτητικά και δύσκολα, κόντρα σε δύο ομάδες που βρίσκονται στην Euroleague, έχουν σαφώς μεγαλύτερο μπάτζετ από την Ένωση. Την ίδια ώρα που η ΑΕΚ Betsson βρίσκεται στην σερβική πρωτεύουσα χωρίς το βασικό «όπλο» της στην επίθεση (Χάντερ Χέιλ), αλλά και τον βασικό σέντερ της, θέμα στο οποίο το Sportal αναφέρθηκε νωρίτερα την Τετάρτη με σχετικό ρεπορτάζ.

Ο «Σάλε» και οι συνεργάτες του δεν ήθελαν να αφήσουν μέρα να πάει χαμένη και για το λόγο αυτό η Ένωση βρέθηκε στην Stark Arena, στο βοηθητικό του γηπέδου για την ακρίβεια, για προπόνηση, με την ίδια υψηλή ένταση όπως συμβαίνει από την πρώτη μέρα προετοιμασίας. Δείγμα του mindset που υπάρχει στα ενδότερα της ομάδας.

Σε κάθε περίπτωση τα δύο παιχνίδια που έρχονται είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Σάκοτα να δει τον βαθμό ετοιμότητας των παικτών που έχει στη διάθεσή του, να δουλέψει πάνω σε κομμάτια που θέλει να βελτιώσει, αλλά και να δει πόσο υστερεί η ΑΕΚ Betsson από ομάδες που ετοιμάζονται για την σεζόν τους στην Euroleague. Σκοπός άλλωστε δεν είναι να παίξει η Ένωση στο... 101% σε αυτά τα φιλικά, αλλά να βάλει μια βάση για την σεζόν που έρχεται, ώστε 1η Οκτωβρίου να παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμη για την πρεμιέρα της στο BCL, κόντρα στην Μακάνπι Ραμάτ Γκαρ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως στις 17 Σεπτεμβρίου οι κιτρινόμαυροι θα έχουν ένα ακόμα πολύ δυνατό φιλικό με άρωμα Euroleague, καθώς θα αντιμετωπίσουν την Φενέρμπαχτσε, σε έναν αγώνα που ο κόσμος της ομάδας θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο Olympic Hall και να παρακολουθήσει δια ζώσης για πρώτη φορά φέτος την νέα ΑΕΚ Betsson που χτίζει ο Ντράγκαν Σάκοτα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!