Η ΑΕΚ έχει... καεί στον άσο και ψάχνει την καλύτερη και πιο ποιοτική επιλογή

Ντράγκαν Σάκοτα

Η ΑΕΚ έχει... καεί στον άσο και ψάχνει την καλύτερη και πιο ποιοτική επιλογή

Χρήστος Τσάλτας 09:00 - 10.07.2024

Το θέμα του πλέι μέικερ βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας για την ΑΕΚ, η οποία θέλει την καλύτερη δυνατή λύση, έχοντας περάσει μια διετία στην οποία δεν βρήκε τον ιδανικό κουμανταδόρο.

Για το στυλ παιχνιδιού που θέλει να δείξει στο παρκέ ο Ντράγκαν Σάκοτα τη νέα σεζόν η θέση του πλέι μέικερ είναι η πιο κομβική. Για το λόγο αυτό και έχει τεθεί σε κατάσταση προτεραιότητας από τους ανθρώπους της ομάδας τις τελευταίες μέρες, με τον «Σάλε» να... ξεψαχνίζει την αγορά μαζί με τους συνεργάτες του.

Η κίνηση αυτή δεν είναι τυχαία. Ο Σάκοτα έχει στο μυαλό του ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, με την ΑΕΚ να παίζει σύγχρονο μπάσκετ τη νέα σεζόν. Για το λόγο αυτό και η επιλογή του πλέι μέικερ είναι μείζονος σημασίας για τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν.

«Καίγεται» για πλέι μέικερ η ΑΕΚ, εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

13:42 - 09.07.2024

«Καίγεται» για πλέι μέικερ η ΑΕΚ, εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα

Η ΑΕΚ ανεβάζει στροφές στο μεταγραφικό παζάρι, προκειμένου το ρόστερ να πάρει την μορφή που θέλει ο Ντράγκαν Σάκοτα, με το θέμα του πλέι μέικερ να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας. Ο λόγος πίσω από αυτό και τα δεδομένα.

Άλλωστε η επιλογή του «άσου» για την ΑΕΚ είναι μια... πονεμένη ιστορία τα τελευταία δύο χρόνια. Έπειτα από τη σεζόν 2021-22, όταν και στην ομάδα αγωνίστηκε ο Κίνο Κολόμ, που πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις και αποτελούσε παίκτη-ορχήστρα για τους «κιτρινόμαυρους», η αναζήτηση για τον «κουμανταδόρο» του συνόλου κρατάει έως και σήμερα.

Την τελευταία διετία έχουν περάσει τέσσερις παίκτες, από την ξένη αγορά, με σκοπό να πάρουν τα ηνία της ομάδας στη θέση 1. Τη σεζόν 2022-23, ο Τιμ Φρέιζερ ήρθε στην Ελλάδα με τυμπανοκρουσίες και την στάμπα του ηγέτη της ομάδας, όμως δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Στη θέση του ήρθε ο Μπρίντον Λεμάρ, ο οποίος έδειξε καλά δείγματα γραφής, είχε συνέπεια, όμως δεν ήταν «καθαρός» πλέι μέικερ, καθώς αγωνιζόταν κατά κύριο λόγο στη θέση 2.

Την επόμενη σεζόν, 2023-24, έπειτα από αναζήτηση αρκετών εβδομάδων η ΑΕΚ κατέληξε στην περίπτωση του Λάνγκστον Χολ. Ο άλλοτε γκαρντ του Προμηθέα και του Ερυθρού Αστέρα δεν θύμιζε πολύ τον παίκτη που έκανε θραύση στην Πάτρα και κατάφερε να φτάσει ως την Euroleague. Αρκετά σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι του, την ίδια ώρα που στα μέσα της σεζόν βρισκόταν με το... 1,5 πόδι εκτός ομάδας, όμως έμεινε σε αυτή ως το τέλος. Μεσούσης της σεζόν αποκτήθηκε και ο Μπράντον Νάιτ, ο οποίος είχε διάθεση να προσφέρει, όμως σε πολλές περιπτώσεις έμοιαζε... χαμένος στο διάστημα στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Μετά την τελευταία διετία και τις επιλογές, που δεν ήταν οι επιθυμητές για την Ένωση, η απόκτηση ποιοτικού πλέι μέικερ που θα ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας είναι μείζονος σημασίας. Άλλωστε οι «κιτρινόμαυροι» ήδη... δουλεύουν 3-4 ποιοτικές περιπτώσεις, με σκοπό να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για το πρώτο τους «χτύπημα».