Στην κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής στο BCL ο Τίλμαν (pic)

Τζάστιν Τίλμαν

Στην κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής στο BCL ο Τίλμαν (pic)

Χρήστος Τσάλτας 12:19 - 26.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:44 - 14.08.2024

Ο Τζάστιν Τίλμαν οδήγησε εκ του ασφαλούς την ΑΕΚ Betsson στη νίκη απέναντι στην Κινγκ Στσέτσιν, κερδίζοντας παράλληλα μια θέση στην κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής στο BCL.

Η εκκίνηση της ΑΕΚ Betsson στο φετινό BCL είναι εντυπωσιακή, μετρώντας 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στην φάση των ομίλων. Κάτι που όπως είναι φυσικό την έχει φέρει στην κορυφή του ομίλου και μια... ανάσα από την κατάκτηση της πρώτης θέσης, που αποτελεί τον πρώτο στόχο της σεζόν.

Απέναντι στην Κινγκ Στσέτσιν, στο κλειστό των Λιοσίων, οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατάκτηση της πρώτης θέσης, χάρη στο τελικό 86-64 στο κλειστό των Λιοσίων. Σε ένα παιχνίδι που ο Τζάστιν Τίλμαν έκανε σπουδαία πράγματα.

Ο Αμερικανός σέντερ μέτρησε 15 πόντους, 10 ριμπάουντ και 2 τάπες, «σκεπάζοντας» τα καλάθια με την παρουσία του. Άλλωστε η εμφάνιση αυτή ήταν μια συνέχεια της πολύ καλής παρουσίας του στη σεζόν, δείχνοντας πως έχει τον τρόπο να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην επίθεση για την ομάδα του.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως στα πρώτα 4 παιχνίδια μετράει 16,3 πόντους, 7,5 ριμπάουντ και 68,3% στα σουτ εντός πεδιάς. Αριθμοί που έρχονται να επιβεβαιώσουν το impact του στην επίθεση.

Για το λόγο αυτό άλλωστε επιλέχθηκε στην καλύτερη ομάδα της αγωνιστικής, για το BCL, μαζί με τους Μαρσελίνιο Χουέρτας, Μουχαμέτ Ντιούφ, Έντι Εντίγκιν, αλλά και τον πρώην άσο της ΑΕΚ, Αλεξάντερ Μάντσεν.