Στη λίστα της ΑΕΚ ο Ντάριους Χολ για τη νέα σεζόν

Ντάριους Χολ

Στη λίστα της ΑΕΚ ο Ντάριους Χολ για τη νέα σεζόν

Χρήστος Τσάλτας 08:56 - 09.07.2024 / Ανανεώθηκε: 08:56 - 09.07.2024

Τα μεταγραφικά μπαίνουν σε πρώτο πλάνο στην ΑΕΚ και σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal μια περίπτωση που βρίσκεται στη λίστα του Ντράγκαν Σάκοτα είναι ο Ντάριους Χολ, ο οποίος αγωνίστηκε στην Ζιελόνα Γκόρα την σεζόν 2023-24.

Παρά το γεγονός πως το προηγούμενο διάστημα υπήρχε -φαινομενικά- ηρεμία στα μεταγραφικά της ΑΕΚ, οι άνθρωποι της ομάδας, με μπροστάρη τον Ντράγκαν Σάκοτα, δούλευαν πυρετωδώς, προκειμένου να μπορέσει η ομάδα να είναι σε θέση ισχύος όσον αφορά τις ανοιχτές υποθέσεις.

Ο «Σάλε» γνωρίζει πολύ καλά την αγορά και ξέρει τι θέλει να παρουσιάσει στο παρκέ και ποιοι είναι οι παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν στο πλάνο του. Για το λόγο αυτό το ξεσκαρτάρισμα κάθε λίστας ήταν εξονυχιστικό από τον Σάκοτα, σε συνεργασία με τον GM της ομάδας, Κώστα Κώτση.

Οι λίστες έχουν ξεκαθαρίσει και πλέον υπάρχουν παίκτες που είναι πρώτοι στόχοι, αλλά και παίκτες που αποτελούν plan b για κάθε θέση. Ένας από τους παίκτες που βρίσκονται στη λίστα της Ένωσης ενόψει της νέας σεζόν, σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal είναι ο Ντάριους Χολ, ο οποίος έχει ήδη δύο χρόνια εμπειρίας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο Χολ είναι 26 ετών, αγωνίζεται στις θέσεις των φόργουορντ, το 3 και το 4, τις οποίες μπορεί να καλύψει με την ίδια ευκολία. Έχει ύψος 2 μέτρα και είναι απόφοιτος του DePaul. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Πολωνίας, με τη φανέλα της Ζιελόνα Γκόρα, έχοντας κατά μέσο όρο 15 πόντους, 4,9 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ, 1,3 κλεψίματα και 56,6% στα δίποντα σε 24 παιχνίδια στο πρωτάθλημα με τους «πράσινους».

Πρόκειται για παίκτη με αθλητικά προσόντα, πολύ καλό άλμα, ενώ και στην άμυνα βγάζει την ίδια ενέργεια, χωρίς να... κλέβει. Στην επίθεση μπορεί να απειλήσει με ατομική προσπάθεια και drive, γεγονός που τον καθιστά μια μόνιμη πηγή κινδύνων για κάθε άμυνα.

Η ΑΕΚ έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της προς την πλευρά του παίκτη, ο οποίος είναι free agent στην αγορά, με την περίπτωσή του να είναι στη λίστα Σάκοτα για τη νέα σεζόν.