Στη Ρόδο χωρίς απρόοπτα και με στόχο τη νίκη η ΑΕΚ

Στη Ρόδο χωρίς απρόοπτα και με στόχο τη νίκη η ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 18:54 - 02.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:10 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ βρίσκεται στη Ρόδο για την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Κολοσσό, με τη νίκη να είναι μονόδρομος. Η... λακωνική και άκρως αφοπλιστική δήλωση του Ηλία Ζούρου ενόψει του αγώνα του Σαββάτου (03/02, 16:00).

Τα... ταξίδια της ΑΕΚ αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνονται στη Ρόδο. Η Ένωση αντιμετωπίζει τον Κολοσσό, στο κλειστό της Καλλιθέας, για την 17η αγωνιστική της Stoiximan Basket League και στον ορίζοντα βρίσκεται μόνο ένα αποτέλεσμα, η νίκη.

Το παιχνίδι κόντρα στην Χάποελ Χολόν έδειξε τις αδυναμίες και τα προβλήματα στο παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων», όμως με τις υποχρεώσεις να είναι διαδοχικές, ουδείς μένει σε όσα έγιναν την περασμένη Τρίτη στην Ουγγαρία. Διότι η νίκη είναι μονόδρομος για το πρωτάθλημα, προκειμένου η ομάδα να ανέβει βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Στο αγωνιστικό σκέλος, η Ένωση αναχώρησε το πρωί της Παρασκευής για το «σμαραγδένιο νησί» όπου και προπονήθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας. Ο Ηλίας Ζούρος δεν υπολογίζει, για ακόμα ένα παιχνίδι, τους τραυματίες Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και Δημήτρη Φλιώνη. Η κατάστασή του παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση, με τον πρώτο μάλιστα να είναι στο πλευρό των συμπαικτών του για ψυχολογικούς λόγους.

Από εκεί και πέρα προβλήματα δεν υπάρχουν, με τον Έλληνα κόουτς να έχει την ίδια σύνθεση σε σχέση με το παιχνίδι της Τρίτης κόντρα στην Χάποελ Χολόν.

Ζούρος: «Να δείξουμε βελτίωση και να συνεχίσουμε με νίκες»

Με δεδομένο πως το αποτέλεσμα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για την ΑΕΚ, ο Ηλίας Ζούρος ήταν λακωνικός στην τοποθέτησή του, ενόψει του αγώνα στη Ρόδο, αλλά και άκρως αφοπλιστικός, θέτοντας ως πρώτο στόχο τη νίκη, αλλά και την βελτίωση της εικόνας του συνόλου.

«Παίζουμε εναντίον μιας πολύ καλής ομάδας στην έδρα της. Πρέπει να παίξουμε δυνατά. Να παίξουμε σκληρή άμυνα. Να δείξουμε βελτίωση σε κάποια κομμάτια, που έχουμε δουλέψει, και να συνεχίσουμε με νίκες στο ελληνικό Πρωτάθλημα», ήταν τα λόγια του προπονητή της ΑΕΚ ενόψει της αναμέτρησης στη Ρόδο το απόγευμα του Σαββάτου.

Sportal Euroleague Show με Ζάλγκιρις - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Παρασκευής