Τα είπαν ΑΕΚ Betsson και ΜακΡέι - Αμοιβαίο ενδιαφέρον για ανανέωση

Τζόρνταν ΜακΡέι

Τα είπαν ΑΕΚ Betsson και ΜακΡέι - Αμοιβαίο ενδιαφέρον για ανανέωση

Χρήστος Τσάλτας 11:00 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:48 - 29.05.2024

Λίγο πριν φύγει από την Ελλάδα, ο Τζόρνταν ΜακΡέι είχε συνάντηση με τους ανθρώπους της ΑΕΚ Betsson, σε πολύ καλό κλίμα και σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal και από τις δύο πλευρές υπήρξε ενδιαφέρον για ανανέωση της συνεργασίας τους.

Το καλοκαίρι του 2023 η ΑΕΚ Betsson έριξε μια... βόμβα στην αγορά, καθώς έφτασε σε συμφωνία με τον Τζόρνταν ΜακΡέι, τον οποίο και έβαλε στη μηχανή της έπειτα από μια άκρως παραγωγική σεζόν με την Χάποελ Τελ Αβίβ. Με την ομάδα του Ισραήλ ο 33χρονος γκαρντ/φόργουορντ πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις και έφτασε μια ανάσα από το να νικήσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Η σεζόν στην ΑΕΚ Betsson ωστόσο είχε πολλά σκαμπανεβάσματα και δυσκολίες σε όλη τη διάρκειά της, καθώς η ομάδα έμεινε χαμηλά στη βαθμολογία, ενώ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις που υπήρχαν.

Παρ' όλα αυτά, ο ΜακΡέι έδειξε πως έχει και την ποιότητα, αλλά και την ικανότητα για να αποτελέσει ένα από τα «όπλα» της ομάδας στο επιθετικό κομμάτι, εκεί όπου η γκάμα του παιχνιδιού του είναι τεράστια και μπορεί να απειλήσει με πάρα πολλούς τρόπους.

Η σεζόν έφτασε στο τέλος της και λίγο πριν αναχωρήσει από τη χώρα μας με προορισμό τις ΗΠΑ, ο πρώην NBAer είχε συνάντηση με τους ανθρώπους της ομάδας. Η συνάντηση αυτή ήταν στο πλαίσιο του απολογισμού της σεζόν και των πεπραγμένων της σεζόν και έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενδεικτικό των σχέσεων που έχουν «χτίσει» οι δύο πλευρές.

Μάλιστα οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως στη συνάντηση αυτή υπήρξε αμοιβαίο ενδιαφέρον για ανανέωση της συνεργασίας τους, χωρίς ωστόσο να υπάρξει οποιαδήποτε παραπάνω συζήτηση. Άλλωστε ο ΜακΡέι έχει τονίσει πως επιθυμεί να υπογράψει διετές συμβόλαιο στην επόμενη ομάδα του, ώστε να βρίσκεται σε ένα μέρος που θα το αποκαλεί «σπίτι» του.

«Μου αρέσει η Αθήνα. Το μέλλον μου είναι στον αέρα, αλλά μου αρέσει να είμαι σε ένα περιβάλλον που ο κόσμος είναι πραγματικά παθιασμένος για την ομάδα, δημιουργεί ατμόσφαιρα και είναι στο πλευρό των παικτών. Είμαι 33 και το όνειρό μου είναι να υπογράψω σε μια ομάδα για δύο χρόνια. Θέλω να είμαι άνετα κάπου για δύο χρόνια. Αυτός είναι ο στόχος μου, πρώτα απ' όλα. Είναι κάτι που ανυπομονώ. Αγαπώ την ΑΕΚ, αγαπώ την Αθήνα», είχε πει χαρακτηριστικά στις 02/04 ο Αμερικανός άσος, κάτι που επανέλαβε και στη μεγάλη απολογιστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο μέλλον του, στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε, είπε: «Φυσικά η Αθήνα είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη στον κόσμο. Κάποιες φορές όταν είσαι μακριά από τις ΗΠΑ για μεγάλο διάστημα οι κουλτούρες είναι διαφορετικές. Εδώ δεν είναι το ίδιο. Μπορώ να πάω σε διαφορετικά μέρη και να μιλήσω σε όλους στα αγγλικά και να μην έχω κανένα πρόβλημα. Όσον αφορά την ομάδα, μου άρεσε εδώ. Έχω αυτό το συναίσθημα που θα ήθελα πραγματικά να ξέρω τι θα μπορούσε να συμβεί εάν είχαμε έναν συνεπή προπονητή και μια σταθερή ομάδα όλη τη σεζόν, θα ήθελα να δω τι θα έκανε η ΑΕΚ με αυτό. Με τον κόσμο που έχει η ομάδα, την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται η ΑΕΚ και τους παίκτες που μπορεί να προσελκύσει, είναι ένα μέρος που πάντα θες να έρθεις. Πρέπει να αφήσουμε τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Όταν τα οικονομικά προβλήματα γίνουν παρελθόν για την ΑΕΚ, είναι ένα μέρος που ο καθένας θα ήθελε να βρεθεί. Ο πρόεδρος είναι ένας πολύ καλός τύπος, όλο το σταφ είναι σπουδαίο. Είναι ένα μέρος που εγώ προσωπικά θα επέστρεφα. Το λατρεύω».

Είναι προφανές πως το θέμα ΜακΡέι δεν θα ξεκαθαρίσει άμεσα, ούτε θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις. Άλλωστε η Ένωση έχει μπροστά της μια σειρά από σημαντικά και προς επίλυση θέματα, για την επόμενη μέρα της. Ωστόσο η διοίηση της ομάδας έδειξε στον Αμερικανό άσο τις προθέσεις της για την επόμενη μέρα.

Η υπόθεση αναμένεται να κρατήσει καιρό και οι εξελίξεις στο αγωνιστικό τμήμα αναμένεται να κρίνουν και την κατεύθυνση την οποία θα ακολουθήσει η ομάδα και στην περίπτωση του 33χρονου σκόρερ.