Η ΑΕΚ που πλησιάζει στο 100% σταδιακά και ο τελειομανής Πλάθα

ΑΕΚ, Πλάθα

Η ΑΕΚ που πλησιάζει στο 100% σταδιακά και ο τελειομανής Πλάθα

Χρήστος Τσάλτας 12:05 - 29.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:40 - 14.08.2024

Τα τρία παιχνίδια της περασμένης εβδομάδας φανέρωσαν πως στο στρατόπεδο της ΑΕΚ η βελτίωση είναι ραγδαία συγκριτικά με το ξεκίνημα της σεζόν, κάτι που είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και των όσων θέλει ο Ζοάν Πλάθα από τους παίκτες του.

Η εβδομάδα την οποία διανύει η ΑΕΚ Betsson είναι αρκετά ήρεμη, καθώς αγωνιστική δράση δεν υπάρχει για το BCL και μόνο η αναμέτρηση με τον Προμηθέα, το ερχόμενο Σάββατο (02/12) είναι στον ορίζοντα. Αυτό σημαίνει πως για τις επόμενες 3 μέρες (Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή) η Ένωση θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει εντατικά και με τον τρόπο που θέλει ο προπονητής της.

Είναι χαρακτηριστικό, από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, πως ο Ζοάν Πλάθα πολύ σπάνια αφήνει τα λουριά από τα χέρια. Δεν θέλει να δώσει στους παίκτες του την εντύπωση πως όσα έχουν πετύχει ως τώρα είναι το πραγματικό επίπεδο της ομάδας, αλλά πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Μια άποψη που έχει περάσει και στα ενδότερα της ομάδας, καθώς όλοι, από το προπονητικό σταφ έως και τους παίκτες, τόνιζαν με κάθε τρόπο πως η ομάδα ακόμα δεν βρίσκεται στο 100%.

«Δεν είμαστε στο 100% αλλά πλησιάζουμε σε αυτό», έλεγαν άνθρωποι της ομάδας με το πέρας του αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ, το οποίο άφησε μεγάλη ικανοποίηση με τον τρόπο που εξελίχθηκε. Το δεύτερο ημίχρονο άλλωστε ήταν μια ξεκάθαρη δήλωση πως αυτό το γκρουπ έχει να πετύχει πολλά φέτος. Το γεγονός πως ο κόσμος αποθέωσε άπαντες και έφυγε τόσο χαρούμενος από το κλειστό των Λιοσίων, αποδεικνύει πως πλέον υπάρχει και πίστη προς την ομάδα.

Όλα αυτά είναι θετικά, αλλά ο Ζοάν Πλάθα δεν εφησυχάζει και συνεχίζει να το δείχνει προς τους παίκτες του. Η ομάδα συγκεντρώθηκε στο κλειστό των Μελισσίων για να ξεκινήσει η προετοιμασία ενόψει του αγώνα με τον Προμηθέα και εκεί ο Ισπανός κόουτς ξεκαθάρισε πως η νίκη με τον ΠΑΟΚ ανήκει στο παρελθόν. Εξάλλου στον ορίζοντα υπάρχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με μια από τις καλύτερες ομάδες στη λίγκα, που έχει έφεση στο σκοράρισμα. Και στην ΑΕΚ θέλουν να παίξουν με τον δικό τους τρόπο σε ακόμα ένα παιχνίδι, όπως έκαναν άλλωστε και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Ο Ισπανός άλλωστε δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του και ξέρει πως αν ανεβάσει τώρα το τέμπο, ενόψει του αγώνα της Πάτρας, η ομάδα θα αποδώσει και θα βγάλει τη δουλειά των προπονήσεων. Κάτι που περιμένει να γίνει σε ακόμα μια δύσκολη αναμέτρηση, όπου ο στόχος είναι η πρώτη εκτός έδρας νίκη στη φετινή Stoiximan Basket League.