Το ρόστερ της ΑΕΚ Betsson, ο Πάρκερ και η τελευταία κίνηση

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

Το ρόστερ της ΑΕΚ Betsson, ο Πάρκερ και η τελευταία κίνηση

Χρήστος Τσάλτας 10:25 - 03.09.2024

Ο Σι Τζέι Μπράις είναι προ των πυλών, για να γεμίσει τη θέση 3 και στην AEK Betsson το ρόστερ παίρνει ξεκάθαρη μορφή. Τι συμβαίνει με Τζέιντιν Πάρκερ και τη θέση 5.

Σε διαδικασία ολοκλήρωσης του «χτισίματος» του ρόστερ της βρίσκεται η ΑΕΚ Betsson, με τον Ντράγκαν Σάκοτα να διαλέγει τους παίκτες που θα βοηθήσουν ώστε το κάδρο να πάρει την πλήρη μορφή του.

Ήδη άλλωστε αυτό το καλοκαίρι οι κιτρινόμαυροι έκαναν μεγάλη προσπάθεια, συνάντησαν πολλές δυσκολίες στο χτίσιμο και στην εύρεση των παικτών που θα ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά που ήθελε ο «Σάλε», όμως στο τέλος και με την προετοιμασία να πλησιάζει στα μισά της σταδιακά, έχουν ήδη ξεκάθαρη εικόνα.

Σε αυτό βοήθησε η υπόθεση Σι Τζέι Μπράις. Ο Αμερικανός γκαρντ τα βρήκε σε όλα με την Ένωση και θα φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα τη νέα σεζόν, σε μια μεταγραφή που ενισχύει την περιφέρεια της ομάδας, ενώ ταυτόχρνα ο έμπειρος κόουτς θα έχει στα χέρια του έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην άμυνα.

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε και η μεταγραφή του Τζέιντιν Πάρκερ, ο οποίος με την εξέλιξη αυτή έγινε ο δεύτερος ρούκι που απέκτησε η ΑΕΚ Betsson αυτό το καλοκαίρι, μια διαδικασία αρκετά ασυνήθιστη, δεδομένης της πολιτικής της ομάδας στα μεταγραφικά τα προηγούμενα χρόνια.

Το ρόστερ της ΑΕΚ Betsson όπως έχει διαμορφωθεί αυτή την ώρα

PG: Πρέντις Χαμπ, Δημήτρης Φλιώνης, Ζώης Καράμπελας, Γιώργος Φίλλιος
SG: Χάντερ Χέιλ, Ναχίμ Αλίν
SF: Σι Τζέι Μπράις, Όμηρος Νετζήπογλου, Άλφης Πιλάβιος
PF: Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Γιάννης Κουζέλογλου, Τάσος Καματερός
C: Γκραντ Γκόλντεν, Τζέιντιν Πάρκερ, Γάιος Σκορδίλης

Με μια πρώτη ματιά παρατηρεί κανείς πως η Ένωση έχει «γεμάτη» περιφέρεια, με παίκτες που μπορούν να παίξουν σε παραπάνω από μια θέσεις. Ο Χαμπ είναι κόμπο γκαρντ, ενώ ο Χέιλ μπορεί να ανέβει και στη θέση του πλέι μέικερ, κατά συνθήκη. Ο Μπράις με τη σειρά του είναι παίκτης που μπορεί να ανέβει και στο 2, έχοντας άκρως αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια, ενώ και ο Όμηρος Νετζήπογλου δουλεύει εντατικά προκειμένου να περάσει λεπτά στη θέση 2 τη σεζόν που έρχεται.

Η παρουσία του Δημήτρη Φλιώνη αναμένεται να είναι κομβική στο πλάνο του Σάκοτα, καθώς με υγιή τον αρχηγό της η Ένωση θα έχει μια επιπλέον πολύ ποιοτική λύση που θα δημιουργήσει τρομακτική ευελιξία, καθώς μπορεί να παίξει τόσο μαζί με τους Χαμπ, Χέιλ στην περιφέρεια, όσο και με τους Χέιλ, Μπράις.

Την ίδια ώρα ο Ναχίμ Αλίν είναι 3&D παίκτης που θα παίζει και στη θέση 3 σε αρκετές στιγμές, ενώ αναμένεται να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει λύσεις με την εικόνα του στην άμυνα. Επιπλέον, οι Καράμπελας και Φίλλιος μπορούν να ανταποκριθούν στη θέση του πλέι μέικερ, με τον πρώτο να έχει μπει άκρως ορεξάτος στην προετοιμασία της Ένωσης.

Στην φροντ λάιν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Στη θέση 4 η Ένωση διαθέτει παίκτες που έχουν έφεση στο σουτ. Κουζμίνσκας, Κουζέλογλου, αλλά και ο Καματερός έχουν αξιόπιστο περιφερειακό σουτ, με τον «Κούζμι» να μπορεί να ανέβει και στο 3, υπό προϋποθέσεις.

Η θέση που αποτελεί ερωτηματικό όμως είναι αυτή του σέντερ. Ο Γκραντ Γκόλντεν μπορεί να λειτουργήσει σαν... point center τη νέα σεζόν, καθώς έχει έφεση στην πάσα και υψηλό μπασκετικό IQ, την ώρα που ο Γάιος Σκορδίλης θα έχει συμπληρωματικό ρόλο στο πλάνο.

Ο Τζέιντιν Πάρκερ έμεινε για το τέλος γιατί αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση. Η Ένωση τον έκανε δικό της, σε μια κίνηση-επένδυση, καθώς ο Αμερικανός σέντερ αναμένεται να δοθεί δανεικός ώστε να «ψηθεί» και να πάρει ευκαιρίες. Σε πρώτη φάση αναμένεται τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα, για να πάρει μέρος στην προετοιμασία υπό τις οδηγίες του Ντράγκαν Σάκοτα.

Ευρωλίγκα 2024-25: Στα φαβορί για τον τίτλο και φέτος Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός!
EUROLEAGUE

12:03 - 02.09.2024

Ευρωλίγκα 2024-25: Στα φαβορί για τον τίτλο και φέτος Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός!

Η περσινή Euroleague συνδυάστηκε με την… μετονομασία του Παναθηναϊκού. Κάνοντας μια πραγματικά μυθική σεζόν, ο «εξάστερος» αφενός επέστρεψε σε Final-4 μετά από πολύ καιρό, αφετέρου επανήλθε στον ευρωπαϊκό θρόνο μετά από 13 χρόνια νικώντας στον τελικό του Βερολίνου την πανίσχυρη Ρεάλ Μαδρίτης.

Από εκεί και πέρα, το... σαφάρι για σέντερ συνεχίζεται. Ο ΡαϊΚουάν Γκρέι είναι μια περίπτωση που πολύ δύσκολα θα προχωρήσει, καθώς ο εκρηκτικός σέντερ θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε veterans camp, διεκδικώντας μια ευκαιρία στο ΝΒΑ, ενώ και με την περίπτωση του Μαλίκ Ουίλιαμς δεν έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος.

Τις επόμενες μέρες ωστόσο αναμένεται να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα και για την θέση του σέντερ, με την Ένωση να ετοιμάζεται να προσθέσει το τελευταίο κομμάτι του παζλ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!