Τα δεδομένα για πλέι μέικερ στην AEK Betsson: Ο Ουότερς και το πλάνο

Ντράγκαν Σάκοτα

Τα δεδομένα για πλέι μέικερ στην AEK Betsson: Ο Ουότερς και το πλάνο

Χρήστος Τσάλτας 10:44 - 16.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:44 - 16.07.2024

Ένα από τα πιο βασικά θέματα του σχεδιασμού της νέας σεζόν ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ Betsson, που πλέον εστιάζει στον πλέι μέικερ της νέας σεζόν, με τα δεδομένα να είναι συγκεκριμένα.

Από τη στιγμή που ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας παρέμεινε στην ΑΕΚ Betsson για τα επόμενα δύο χρόνια, ένα σημαντικό θέμα για την επόμενη μέρα του ρόστερ λύθηκε. Ο Λιθουανός φόργουορντ θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της ομάδας, αλλά και να ηγείται αυτής σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάτι που ήθελε τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα, καθώς την περσινή σεζόν η συνεργασία τους ήταν εξαιρετική.

O «Κούζμι» θα συνεχίσει να φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα και πλέον το βάρος πέφτει στην περίπτωση του πλέι μέικερ. Μια μεταγραφή εξίσου κομβική για το πλάνο της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, καθώς στη θέση αυτή ο Ντράγκαν Σάκοτα και οι συνεργάτες του θέλουν έναν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά με την παρουσία του.

Η περίπτωση που έκανε... κλικ από την πρώτη στιγμή ήταν αυτή του Τρέμοντ Ουότερς. Ο Πορτορικανός γκαρντ έχει εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο, ενώ στο Προολυμπιακό Τουρνουά αποτέλεσε ηγετική μορφή για την χώρα του, στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το τελευταίο διάστημα η Ένωση βρέθηκε σε επαφές μαζί του, όμως η οικονομική απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι μεγάλη. Μάλιστα η πλευρά του παίκτη έχει αναφέρει στις ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον (μεταξύ αυτών και η ΑΕΚ Betsson) πως ο παίκτης θα αποφασίσει για το μέλλον του με το πέρας της παρουσίας του στην Ολυμπιάδα. Γεγονός το οποίο αφήνει την υπόθεση στην άκρη.

Από εκεί και πέρα, η λίστα της ΑΕΚ Betsson με πλέι μέικερ έχει παίκτες, την ώρα που οι άνθρωποι της ομάδας έχουν στραμμένα τα μάτια τους και στο Summer League και στις περιπτώσεις παικτών που δεν θα βρουν κάποιο two-way contract ή κάποιο συμβόλαιο με μίνιμουμ αποδοχές. Για το λόγο αυτό η αναζήτηση για τον «κουμανταδόρο» της νέας σεζόν δεν αποκλείεται να παραταθεί κάποιες μέρες, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, την ώρα που έρχονται στα γραφεία της ομάδας προτάσεις για παίκτες σε καθημερινή βάση. Ο «Σάλε», όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sportal, εχει επικεντρωθεί στην απόκτηση ενός πλέι μέικερ με έφεση στην δημιουργία, για να «φτιάχνει» το παιχνίδι για τους συμπαίκτες του.

Συν τοις άλλοις, στην ΑΕΚ Betsson δεν βιάζονται σε αυτή τη φάση, θέλοντας να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για την καλύτερη δυνατή κίνηση σε μια από τις πιο σημαντικές θέσεις στο παρκέ.