H AEK μπαίνει στον Μάρτιο με τελικούς... επιβίωσης

ΑΕΚ

H AEK μπαίνει στον Μάρτιο με τελικούς... επιβίωσης

Χρήστος Τσάλτας 17:12 - 26.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:06 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για την επανέναρξη της σεζόν, με την ομάδα του Ηλία Ζούρου να δίνει δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, που θα κρίνουν τα πάντα για την πορεία της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Για την ΑΕΚ τα παιχνίδια που έρχονται, μετά την επανέναρξη της σεζόν, δεν είναι απλή υπόθεση. Είναι δύο παιχνίδια που θα κρίνουν τα πάντα για την πορεία της ομάδας τόσο στην Stoiximan Basket League, όσο και στη φάση των 16 του Basketball Champions League. Διότι με την τροπή που έχει πάρει η σεζόν κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν.

Ο Ηλίας Ζούρος και οι παίκτες του προετοιμάζονται για το παιχνίδι που έρχεται απέναντι στον ΠΑΟΚ, το ερχόμενο Σάββατο (02/03), όμως την ίδια ώρα στο βάθος υπάρχει και το κομβικό παιχνίδι του BCL απέναντι στην Χάποελ Χολόν την επόμενη Τρίτη (05/03). Δύο παιχνίδια που η νίκη είναι μονόδρομος, για να μην οδηγηθεί η σεζόν σε απόλυτη αποτυχία.

Αρχικά, η Ένωση «καίγεται» για νίκη απέναντι στον «δικέφαλο του Βορρά» ώστε να αποφύγει τη διαδικασία των πλέι άουτ. Ο στόχος της εξάδας είναι στον ορίζοντα και τα παιχνίδια που έρχονται ως το τέλος της σεζόν, με ΠΑΟΚ, Προμηθέα, Μαρούσι και Περιστέρι δίνουν τη δυνατότητα για ένα καλό ντεμαράζ και σερί νικών που θα γυρίσει πλήρως την ψυχολογία.

Σε πρώτη φάση ωστόσο υπάρχει ο αγώνας με την ομάδα του Στάθη Νερατζάκη στην Πυλαία, όπου η νίκη είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που υπάρχει στον ορίζοντα.

Μετά το παιχνίδι του Σαββάτου η Ένωση δίνει έναν ακόμα «τελικό», αυτόν απέναντι στην Χάποελ Χολόν (05/03) στο κλειστό των Λιοσίων. Με το πέρας του πρώτου γύρου οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται στο 0-3 και δεν υπάρχει περιθώριο για νέα ήττα. Σε πρώτη φάση στον ορίζοντα υπάρχει μόνο η νίκη, ενώ το ιδανικό για την Ένωση θα είναι να καλύψει το -11 (79-68) με το οποίο είχε ηττηθεί στην Ουγγαρία για την δεύτερη αγωνιστική.

Είναι προφανές πως ο Μάρτιος μπαίνει με δύο παιχνίδια που θα κρίνουν τα πάντα για την πορεία της ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το 2Χ2 είναι το μόνο που μπορεί να κρατήσει στη.. ζωή την ομάδα του Ηλία Ζούρου, με τον Έλληνα προπονητή να προετοιμάζει την ομάδα του για δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια, σε όλα τα επίπεδα.