Τα λόγια του Αγγελόπουλου, τα ban που «καθάρισαν» και οι επόμενες κινήσεις της ΑΕΚ Betsson

Μάκης Αγγελόπουλος

Τα λόγια του Αγγελόπουλου, τα ban που «καθάρισαν» και οι επόμενες κινήσεις της ΑΕΚ Betsson

Χρήστος Τσάλτας 22:33 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 22:33 - 16.10.2024

Το θέμα με τα... επτά ban της ΑΕΚ Betsson από την FIBA άνοιξε πολλές συζητήσεις, την ίδια ώρα που η Ένωση έχει μπει σε μια διαφορετική τροχιά, σε όλα τα επίπεδα.

Στις αρχές του καλοκαιριού ο Μάκης Αγγελόπουλος άνοιξε τα χαρτιά του, δίνοντας απαντήσεις για πολλά σημαντικά θέματα για το παρόν και το μέλλον του οργανισμού. Οι απαντήσεις που έδωσε στο κανάλι της Betsson είχαν το δικό τους ενδιαφέρον, την ίδια ώρα που η σιγουριά του για την ανάπτυξη του κλαμπ την επόμενη μέρα ήταν διάχυτη.

Ανάμεσα σε όσα είπε ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης υπήρξε και μια πρόταση που είχε το δικό της μεγάλο ενδιαφέρον. Ερωτηθείς για το θέμα των μπαν τόνισε χωρίς περιστροφές πως «το 90-95% έχει τακτοποιηθεί, έχει κλείσει. Άρα σε αυτό το κομμάτι η απάντηση είναι εύκολη». Η απάντηση αυτή έδειξε τον τρόπο με τον οποίο δούλευε η ομάδα στο παρασκήνιο για να απαλλαγεί από τα βαρίδια του παρελθόντος.

Σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού άλλωστε η Ένωση έκανε... αγώνα δρόμου προκειμένου να σταθεροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα. Και λίγο πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της σεζόν κατάφερε να απαλλαγεί πλήρως από τα «βαρίδια» που λέγονταν ban, τα οποία και μηδένισε, καταβάλλοντας τα απαιτούμενα χρήματα για να αφήσει τα δύσκολα πίσω.. Κάτι το οποίο επί χρόνια ταλάνιζε την ομάδα πλέον αποτελεί παρελθόν. Έστω κι αν ένα προσωρινό λάθος από την FIBA άναψε φωτιές.

Η παγκόσμια ομοσπονδία στο site της έγραψε εσφαλμένα πως υπήρχαν 7 ban σε ισχύ από την ΑΕΚ Betsson, κάτι το οποίο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Αυτό γιατί πρακτικά η Ένωση έχει αποπληρώσει κάθε οφειλή που υπήρχε και πλέον μένουν μόνο κάποιες ρυθμισμένες οφειλές έως την πρωτοχρονιά του 2025, οι οποίες θα έχουν αποπληρωθεί και αυτές μέχρι το τέλος του έτους. Γεγονός που σημαίνει πως πλέον οι κιτρινόμαυροι δεν έχουν οφειλές σε τρίτους και έχουν «καθαρό» πεδίο για επενδύσεις.

Ο Αγγελόπουλος άλλωστε ήταν ο πρώτος ο οποίος το 2021 είχε τονίσει στον κόσμο της ΑΕΚ Betsson ότι ερχόταν μια τριετία στην οποία η Ένωση δεν θα βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο και θα χρειαστεί στήριξη. Στο ξεκίνημα της σεζόν 2024-25 ήταν ο πρώτος που είπε ότι τα δύσκολα πέρασαν και η ομάδα κοιτάζει την επόμενη μέρα με αισιοδοξία και με διάθεση για κάτι σπουδαίο.

Συν τοις άλλοις, οι κινήσεις που γίνονται και αναμένεται να αυξηθούν για την ανάπτυξη της ΚΑΕ δείχνουν πως η Ένωση έχει μπει σε μια νέα τροχιά. Έγινε η πρώτη ομάδα που προχώρησε σε κίνηση ονοματοδοσίας γηπέδου, ετοιμάζεται να χτίσει θεματικά πάρκα πλησίον της Sunel Arena, ενώ και το γήπεδό της μετατρέπεται σε έδρα... ΑΕΚ αλλάζοντας όψι προς το καλύτερο. Κινήσεις που έγιναν με την Ένωση να βάζει το χέρι στην τσέπη και χωρίς να έχει πάρει έστω ένα ευρώ από κρατικούς φορείς. Γεγονός το οποίο έχει τη σημασία του και δείχνει πως ο Μάκης Αγγελόπουλος και οι συνεργάτες του δεν έχουν καμία διάθεση να κάνουν βήμα πίσω από το πλάνο που έχουν στο μυαλό τους.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!