Τα πρώτα δείγματα της ΑΕΚ Betsson, ο Χαμπ, ο Γκόλντεν και η ανάγκη για ενίσχυση

ΑΕΚ

Τα πρώτα δείγματα της ΑΕΚ Betsson, ο Χαμπ, ο Γκόλντεν και η ανάγκη για ενίσχυση

Χρήστος Τσάλτας 13:45 - 31.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:46 - 31.08.2024

Το πρώτο φιλικό προετοιμασίας πέρασε για την ΑΕΚ Betsson, η οποία μπήκε για πρώτη φορά σε κατάσταση αγώνα.

Ο κύκλος των φιλικών προετοιμασίας σε ένα «γεμάτο» πρόγραμμα από πλευράς ΑΕΚ Betsson ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής. Η Ένωση αντιμετώπισε την Μεγαρίδα στο Olympic Hall της Φυλής, με την εικόνα να μην είναι η πλέον ακριβής ενόψει της νέας σεζόν.

Αυτό γιατί παρατάχθηκαν 9 παίκτες (Κουζμίνσκας, Νετζήπογλου, Κουζέλογλου, Χαμπ, Αλίν, Γκόλντεν, Σκορδίλης, Φίλλιος, Πιλάβιος), ενώ οι απουσίες ήταν αρκετές για τον Ντράγκαν Σάκοτα, που είχε όμως την ευκαιρία να εξάγει τα πρώτα συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας και -κυρίως- του ταξιδιού στο Βελιγράδι, το διάστημα 9-15 Σεπτεμβρίου.

Το τελικό 98-89 δεν έχει καμία σημασία, μιας και σε τέτοια παιχνίδια το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που μένει στο τέλος της ημέρας. Το προπονητικό σταφ κρατάει την συνολική εικόνα, αλλά και το τι πρέπει να βελτιώσουν οι παίκτες για να φτάσουν στο 100%.

Μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο, αλλά στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο υπάρχει και διάθεση, αλλά και όρεξη για σκληρή δουλειά. Από την πρώτη μέρα άλλωστε ο Σάκοτα και οι παίκτες του προπονήθηκαν σε υψηλές στροφές, γεγονός που δείχνει αρκετά.

Χαμπ και Γκόλντεν

Πέραν του γεγονότος πως σε ένα τέτοιο φιλικό η Ένωση σκόραρε 98 πόντους, που δείχνει το γρήγορο τέμπο που θέλει να παίξει, για τον Σάκοτα ήταν μια πρώτη ευκαιρία να δει τους νέους παίκτες του ρόστερ, που αποκτήθηκαν αυτό το καλοκαίρι.

Οι Πρέντις Χαμπ και Γκραντ Γκόλντεν ήταν εκείνοι που κέρδιαν τις εντυπώσεις με την παρουσία τους. Ο πρώτος μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις της περιφέρειας, ενώ ελέω απουσιών πέρασε αρκετή ώρα στη θέση του πλέι μέικερ, οργανώνοντας πολύ καλά το παιχνίδι. Την ίδια ώρα ο Γκόλντεν «διάβασε» καλά το παιχνίδι σε πολλές στιγμές, ενώ λειτούργησε ως επιπλέον πλέι μέικερ, κάτι που ήθελε εξ αρχής ο Σάλε από εκείνον.

Την ίδια ώρα και ο Γιώργος Φίλλιος είχε θετική παρουσία στο διάστημα που αγωνίστηκε, ενώ ο Ναχίμ Αλίν έδειξε πως χρειάζεται χρόνο για να μπει σε μια εντελώς νέα -για εκείνον- διαδικασία. Ο Γάιος Σκορδίλης από την άλλη πλευρά είναι παίκτης που άπαντες ξέρουν τι μπορεί να κάνει στο παρκέ.

Θέλει ενίσχυση

Για την ΑΕΚ Betsson δεν χρειάστηκε το φιλικό για να υπάρξει το συμπέρασμα πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Από το παιχνίδι απουσίαζαν οι Φλιώνης, Καράμπελας, αλλά και ο Τάσος Καματερός που δεν πήρε χρόνο, αλλά και ο Χάντερ Χέιλ, που έρχεται την Κυριακή.

Επιπλέον, απουσιάζει ένας σέντερ με αθλητικά προσόντα που λειτουργεί ως rim protector, αλλά και ένας παίκτης στη θέση 3 με έφεση στην άμυνα. Εν ολίγοις έλειπαν μίνιμουμ τα 3/5 της αρχικής πεντάδας και ο αρχηγός του ρόστερ.

Για να μπορέσει να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για την ΑΕΚ Betsson της νέας σεζόν χρειάζονται ακόμα 2 κινήσεις, που θα κρίνουν και το ταβάνι του γκρουπ στο 100%. Σε κάθε περίπτωση όμως η Ένωση δουλεύει σε υψηλούς ρυθμούς από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας και το φιλικό με την Μεγαρίδα έδωσε την ευκαιρία στον Ντράγκαν Σάκοτα να δει αυτά που θέλει να δουλέψει στη συνέχεια της προετοιμασίας, δίνοντάς του... δουλειά για το σπίτι.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!