Σε καλό δρόμο η υπόθεση Κουζμίνσκας στην ΑΕΚ

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

Σε καλό δρόμο η υπόθεση Κουζμίνσκας στην ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 13:15 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:17 - 01.07.2024

Η ΑΕΚ επιθυμεί να διατηρήσει στις τάξεις της τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, με την υπόθεση να βρίσκεται σε καλό δρόμο για νέο deal.

Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η σεζόν 2023-24 ένα από τα πρώτα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι, για την ΑΕΚ, ήταν αυτό της παραμονής του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στην ομάδα. Ο Λιθουανός φόργουορντ έκανε τη διαφορά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, καθώς με την παρουσία του έδωσε το κάτι παραπάνω εντός παρκέ, αλλά και στα αποδυτήρια, καθώς είχε πάντα θετική παρουσία στο γκρουπ.

Τα δύο αυτά στοιχεία, σε συνδυασμό με την εξαιρετική άποψη που είχαν όλοι εντός των τειχών, με πρώτο τον Μάκη Αγγελόπουλο, έκαναν τα πράγματα ξεκάθαρα, ακόμα και με την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα εκτιμάει πολύ τις ικανότητες και την προσωπικότητα του Λιθουανού άσου και για το λόγο αυτό στην Ένωση έχουν ρίξει βάρος ώστε να τον διατηρήσουν στις τάξεις τους για τα επόμενα δύο χρόνια. Επιθυμία των «κιτρινόμαυρων» άλλωστε είναι ο «Κούζμι» να μπει στη νέα εποχή ως ο ηγέτης του συνόλου, συνεχίζοντας εκεί που είχε σταματήσει.

Για το λόγο αυτό η ΑΕΚ έχει κάνει όχι απλώς προεργασία, αλλά έχει προχωρήσει την υπόθεση. Ο παίκτης, που είναι και αρχηγός της εθνικής Λιθουανίας αυτό το καλοκαίρι στο Προολυμπιακό Τουρνουά, έχει στα χέρια του πρόταση για συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών από την Ένωση. Την ίδια ώρα που οι «κιτρινόμαυροι» δεν παίζουν μόνοι τους, για την απόκτησή του, καθώς στο... κόλπο μπαίνουν και ομάδες της Ευρώπης, με τον Κουζμίνσκας να έχει δεχτεί κρούσεις από ομάδες της Ισπανίας και όχι μόνο.

Το γεγονός πως τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του απόλαυσαν την ζωή στην Αθήνα αποτελεί σημαντικό asset για την υπόθεση, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή προκειμένου να μπει το θέμα στην τελική ευθεία. Συμφωνία στην παρούσα φάση δεν υπάρχει, ωστόσο στην ΑΕΚ είναι ξεκάθαρο πως δουλεύουν σε αυτή την κατεύθυνση, ώστε να διατηρήσουν ένα ακόμα πολύ σημαντικό «γρανάζι» στη μηχανή τους, μετά την οριστική παραμονή του Γιάννη Κουζέλογλου για έναν ακόμα χρόνο.