ΑΕΚ: Θέτει επί τάπητος το μεταγραφικό πλάνο για τους ξένους

Χουάν Πλάθα

ΑΕΚ: Θέτει επί τάπητος το μεταγραφικό πλάνο για τους ξένους

Χρήστος Τσάλτας 10:48 - 22.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:24 - 14.08.2024

Στο στρατόπεδο της ΑΕΚ έχουν «σηκώσει μανίκια» ενόψει της νέας σεζόν, με τον Χουάν Πλάθα και τους ιθύνοντες την Ένωση να μπαίνουν σε διαδικασία αναζήτησης παικτών από την ξένη αγορά.

Ο ελληνικός κορμός βρίσκεται στο επίκεντρο αυτή την περίοδο για την ΑΕΚ. Η Ένωση έχει ήδη κάνει σημαντικές κινήσεις, προκειμένου να ενισχύσει το ρόστερ της, με τους Δημήτρη Φλιώνη, Ζώη Καράμπελα, Μανώλη Χατζηδάκη και Όμηρο Νετζήπογλου, που θα ανακοινωθεί αρχές Ιουλίου, να είναι αυτοί που θα αποτελέσουν κομμάτι του ελληνικού πυρήνα της ομάδας.

Σκοπός άλλωστε ήταν η δημιουργία ενός νεανικού, φιλόδοξου και «διψασμένου» γκρουπ, που θα βασίζεται στην διάθεση για εξέλιξη και διακριση. Στην ΑΕΚ θέλουν να κάνουν βήμα προς τα εμπρός τη νέα σεζόν, κάτι που αποτυπώνεται και στην πρόσληψη του Χουάν Πλάθα ως νέου head coach της ομάδας.

«Είναι ερωτευμένος με το μπάσκετ, θα ταιριάξει στην ΑΕΚ»: Αυτός είναι ο Ελόι Ραμίρεθ, το «δεξί χέρι» του Χουάν Πλάθα
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

21:03 - 21.06.2023

«Είναι ερωτευμένος με το μπάσκετ, θα ταιριάξει στην ΑΕΚ»: Αυτός είναι ο Ελόι Ραμίρεθ, το «δεξί χέρι» του Χουάν Πλάθα

Η ΑΕΚ προχώρησε σε ενίσχυση και στο προπονητικό επιτελείο της, με την πρόσληψη του Ελόι Ραμίρεθ και το Sportal παρουσιάζει τον Ισπανό κόουτς. Ο τρόπος δουλειάς, το work ethic του και οι πρώτες σκέψεις οτυ για την Ένωση.

Στην ΑΕΚ έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε δύο ακόμα κινήσεις, όσον αφορά τους ΈΛληνες παίκτες, προκειμένου να «κλείσει» ο ελληνικός κορμός. Πρόκειται για δύο παίκτες, έναν γκαρντ και έναν ψηλό που θα αγωνίζεται στο 4 και υπό προϋποθέσεις -σε χαμηλά σχήματα- θα μπορεί να παίξει και στο 5. Σε πρώτο πλάνο στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο βρίσκονται οι περιπτώσεις των Κώστα Παπαδάκη και Γιάννη Κουζέλογλου, για τις δύο θέσεις αυτές, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι προχωρημένο για την ώρα.

Την ίδια στιγμή ο Πλάθα σε συνεννόηση με τα στελέχη της ΚΑΕ ΑΕΚ «τρέχουν» το πλάνο ενίσχυσης από την ξένη αγορά. Το πλάνο των ανθρώπων της Ένωσης αναφέρει απόκτηση επτά παικτών από την ξένη αγορά. Οι περισσότεροι από αυτούς θα είναι πολυθεσίτες, για να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία, ενώ στην Ένωση επιθυμούν απόκτηση παικτών με καλό περιφερειακό σουτ, που θα μπορούν να παίξουν και χωρίς τη μπάλα.

Με την άφιξη του 60χρονου προπονητή στη χώρα μας, ο οποίος αναμένεται να παρουσιαστεί από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια την ερχόμενη εβδομάδα, θα «τρέξουν« οι εξελίξεις στο θέμα των ξένων, με τους ανθρώπους της ομάδας να έχουν διάθεση να ενισχύσουν σημαντικά το ρόστερ, σε μια σεζόν ιστορική, καθώς θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.