Η ικανοποίηση του Ζούρου για την προσπάθεια και τα 2 μεγάλα «θέλω» για αλλαγές στην ΑΕΚ

Ηλίας Ζούρος - ΑΕΚ

Η ικανοποίηση του Ζούρου για την προσπάθεια και τα 2 μεγάλα «θέλω» για αλλαγές στην ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 10:12 - 28.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:18 - 14.08.2024

Η «πρώτη» του Ηλία Ζούρου στον πάγκο της ΑΕΚ έφερε και το παρθενικό ροζ φύλλο αγώνα στο 2024 και το Sportal καταγράφει όσα είπε ο Έλληνας προπονητής στους παίκτες του, με το πέρας του αγώνα στην Καρδίτσα, αλλά και τους δύο τομείς που θέλει να διορθώσει άμεσα.

Το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα στην Καρδίτσα, στο κλειστό «Γ.Μπουρούσης» ήταν ο Ηλίας Ζούρος. Από το ξεκίνημα, ως και την αναχώρηση της ΑΕΚ από το γήπεδο, όλα τα μάτια ήταν στραμμένα στον Έλληνα προπονητή. Και δικαίως. Μια αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, για μια ομάδα αν την Ένωση και σε αυτό το σημείο της σεζόν συνιστά από μόνη της μεγάλη είδηση.

Ο 57χρονος προπονητής σήκωσε μανίκια με το καλημέρα. Διότι από την Πέμπτη, όταν και άρχισε να δουλεύει πάνω στο ρόστερ, αλλά και στα δεδομένα γύρω από την ομάδα οι εργατοώρες του ήταν πολλές. Ξέχασε τι θα πει ύπνος, για την ακρίβεια, καθώς ανέλυσε πολλά από τα κομμάτια της ομάδας μέσω βίντεο, προκειμένου να δει τι θέλει να βελτιώσει και να διορθώσει στη συνέχεια, ώστε η Ένωση να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών.

Η αρχή έγινε στη Θεσσαλία, ωστόσο. Αυτό γιατί η ΑΕΚ πήρε την πρώτη νίκη της στο 2024, με το τελικό 95-86 να δείχνει το γρήγορο τέμπο στο οποίο έπαιξε η ομάδα του, αλλά και την έφεση που υπάρχει στο επιθετικό κομμάτι. Από την πρώτη στιγμή άλλωστε τόνισε πως πιστεύει στο ρόστερ και θεωρεί ότι μπορεί να αποδώσει. Κάτι που έκανε και στην πράξη, σε ένα παιχνίδι με μεγάλο «πρέπει».

Η νίκη ήταν το βασικό ζητούμενο, κάτι που αναγνώρισε και ο ίδιος με το πέρας του αγώνα. «Η προσπάθεια ήταν πολύ καλή. Πήραμε τη νίκη. Δεν καταφέραμε κάτι όμως, χαμηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε τη δουλειά», είπε στα αποδυτήρια με το πέρας του αγώνα ο Ζούρος προς τους παίκτες του, θέλοντας να στείλει το μήνυμα για τη -δύσκολη- συνέχεια. Στον ορίζοντα άλλωστε υπάρχει το παιχνίδι με αντίπαλο την Χάποελ Χολόν, το οποίο έχει χαρακτήρα «τελικού» για την ΑΕΚ και η νίκη είναι μονόδρομος. Γεγονός που το γνωρίζει καλά και ο ίδιος.

Το τελευταίο 48ωρο ανέλυσε το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη χρήση βίντεο, ενώ και στις 2 προπονήσεις που έκανε θέλησε να «ντοπάρει» ψυχολογικά τους παίκτες του. Το παιχνίδι του Σαββάτου έδωσε την δυνατότητα στον Έλληνα κόουτς να δει αρκετά πράγματα και να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα για την εικόνα της ομάδας, καθώς και για τα σημεία που θέλει να βελτιώσει.

Οι δύο τομείς στους οποίους έχει ήδη εστιάσει, ενόψει Χολόν και όχι μόνο, είναι οι αποστάσεις των παικτών του στην επίθεση, αλλά και η άμυνα με συνέπεια. Στο πρώτο κομμάτι, παρά τους 95 πόντους κόντρα στην Καρδίτσα, υπήρχαν στιγμές που οι αποστάσεις στην επίθεση ήταν κακές, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανισορροπία στον τρόπο λειτουργίας της επίθεσης. Η έφεση του γκρουπ, όμως, αλλά και η ικανότητα να παίρνει πράγματα ακόμα και σε «σκοτωμένες» επιθέσεις, αποτελεί σημαντικό asset στην όλη προσπάθεια.

Την ίδια ώρα και στην άμυνα χρειάζεται βελτίωση, προκειμένου να χτίσει με συνέπεια κάτι η ομάδα. Οι 86 πόντοι άλλωστε είναι πολλοί, για μια ομάδα που όμως σε όλη τη διάρκεια της σεζόν δεν έδειξε σταθερότητα σε αυτό το σκέλος. Έτσι, θα χρειαστεί παραπάνω χρόνος προκειμένου να αφομοιώσουν άπαντες τα νέα δεδομένα. Χρόνος για ποιοτικές προπονήσεις, τουλάχιστον άμεσα, δεν υπάρχει και έτσι μέσα από τα παιχνίδια και το βίντεο θα προσπαθήσει να περάσει τα «θέλω» του στους παίκτες.

Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο, που ήταν η νίκη στην Καρδίτσα, ήρθε για την ΑΕΚ όμως η συνέχεια είναι ακόμα πιο δύσκολη, σε μια περίοδο που τα αποτελέσματα θα παίξουν ρόλο και όχι η εμφάνιση. Κάτι που γνωρίζει καλά τόσο ο Ηλίας Ζούρος, όσο και οι παίκτες του.