Η εικόνα της τέταρτης περιόδου στην Γερμανία και αυτό που θέλει να αλλάξει ο Σάκοτα στην ΑΕΚ Betsson

Ντράγκαν Σάκοτα - Φωτ. IMAGO

Η εικόνα της τέταρτης περιόδου στην Γερμανία και αυτό που θέλει να αλλάξει ο Σάκοτα στην ΑΕΚ Betsson

Χρήστος Τσάλτας 18:59 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 18:59 - 18.10.2024

Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η ήττα στην Γερμανία, κόντρα στην Βόννη «πλήγωσε» άπαντες στο στρατόπεδο της ΑΕΚ Betsson, με τον Ντράγκαν Σάκοτα να μην χάνει ούτε μία μέρα σχετικά με την προετοιμασία της Ένωσης για τα παιχνίδια που ακολουθούν.

Κόντρα στην Βόννη, στο Telekom Dome, η ΑΕΚ Betsson γνώρισε την πρώτη ήττα της στη σεζόν. Με τρόπο που δεν έμοιαζε με την εικόνα που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια. Κάτι που αποτυπώθηκε στο τελικό 93-74 με το οποίο η γερμανική ομάδα έφτασε στη νίκη στον όμιλο.

Για τρία δεκάλεπτα η Ένωση ήταν «μέσα» στο παιχνίδι και διεκδικούσε επί ίσοις όροις τη νίκη που θα την έθετε σε θέση ισχύος στον όμιλο. Παρά το κακό ξεκίνημα στο παιχνίδι και την λανθασμένη προσέγγισή της στην άμυνα, η Ένωση ανέβασε στροφές και μάλιστα προηγήθηκε ακόμα και με 4 πόντους διαφορά (55-59 στο 28'), καταφέρνοντας να βελτιώσει σημαντικά την εικόνα της καθώς προχωρούσε το παιχνίδι.

Το τέταρτο δεκάλεπτο όμως ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία, η οποία δεν ήταν καθόλου ευχάριστη για τον Ντράγκαν Σάκοτα και τους παίκτες του. Από τα πρώτα λεπτά του δεκαλέπτου η Βόννη πήρε τον έλεγχο, έφτασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (71-61, 34') και η σεμνή παράσταση έλαβε τέλος. Στο διάστημα της τέταρτης περιόδου οι κιτρινόμαυροι έκαναν πολλά λάθη, είχαν κακές επιλογές και κακές αποφάσεις στην επίθεση και αυτό το πλήρωσαν με... συντριβή.

Στην τέταρτη περίοδο η Ένωση δέχτηκε 34 πόντους, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον Ντράγκαν Σάκοτα. Ο Σάλε κατά την προπόνηση της Πέμπτης έδειξε βίντεο στους παίκτες του και στάθηκε σε όσα δεν έκαναν σωστά στη Γερμανία. Αρκετά απ' όσα προσπάθησε να κάνει η ομάδα δεν δούλεψαν σε κανένα σημείο κάτι το οποίο επεσήμανε ο προπονητής των κιτρινόμαυρων, θέλοντας να... χτυπήσει καμπανάκι ενόψει της συνέχειας, καθώς ο βαθμός δυσκολίας είναι ιδιαιτέρως υψηλός στα επόμενα παιχνίδια.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το παιχνίδι της Δευτέρας, κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR, στο ΟΑΚΑ. Ένα παιχνίδι στο οποίο οι κιτρινόμαυροι μπαίνουν ως ξεκάθαρο αουτσάιντερ και έτσι θα πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Κάτι που γνωρίζουν εκ των προτέρων. Την ίδια ώρα όμως σε πρώτο πλάνο για τους κιτρινόμαυρους βρίσκεται η βελτίωση του ρόστερ, καθώς ο Σάκοτα δεν θέλει να δει να επαναλαμβάνονται λάθη όπως αυτά που έγιναν στη Βόννη την περασμένη Τρίτη.

Η συνέχεια είναι απαιτητική και στην Ένωση θέλουν να κλείσουν τον μήνα όσο το δυνατόν πιο δυνατά, καθώς και ο Νοέμβρης ξεκινάει με δύσκολες αποστολές, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου κόντρα στον Ολυμπιακό (17:15) στη Sunel Arena.

Sportal Euroleague Show με Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Παρασκευής