Η αρχική πεντάδα της ΑΕΚ Betsson «υπέφερε» στη Βόννη και το έδειξε ένας αριθμός

Γκραντ Γκόλντεν και Ντάριους ΜακΓκι

Η αρχική πεντάδα της ΑΕΚ Betsson «υπέφερε» στη Βόννη και το έδειξε ένας αριθμός

Χρήστος Τσάλτας 11:30 - 16.10.2024

Στην αναμέτρηση κόντρα στην Βόννη η ΑΕΚ Betsson είχε άσχημο ξεκίνημα, καλή συνέχεια, αλλά πολύ άσχημο φινάλε, γνωρίζοντας την ήττα. Σε ένα παιχνίδι που η αρχική πεντάδα της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα δεν ήταν σε καλό βράδυ.

Το παιχνίδι στο Telekom Dome ήταν μια αναμέτρηση σωστό crash test για την ΑΕΚ Betsson. Απέναντι σε μια νεανική και άκρως αθλητική Βόννη η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα «κυνηγούσε» από τα πρώτα λεπτά στο σκορ, απόρροια του πολύ άσχημου ξεκινήματος στην αναμέτρηση.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο έως και τη λήξη της τρίτης περιόδου, οι κιτρινόμαυροι είχαν καταφέρει να βάλουν το νερό στ' αυλάκι, ανεβάζοντας στροφές. Στο διάστημα αυτό η Ένωση ήταν άκρως ανταγωνιστική και έδειξε ικανή να διεκδικήσει τη νίκη έως το τέλος, που θα την έφερνε επικεφαλής στον όμιλο.

Όλα αυτά μέχρι να μπούμε στην τέταρτη περίοδο. Εκεί οι γηπεδούχοι επέβαλαν το παιχνίδι τους πήραν... φωτιά στην επίθεση και έφεραν στα μέτρα τους την αναμέτρηση. Αυτό αποτυπώθηκε στο τελικό 93-74, που έφερε την πρώτη ήττα της ΑΕΚ Betsson στη σεζόν.

Η αναμέτρηση είχε πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας, κάτι που φάνηκε και στην πράξη. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως η αρχική πεντάδα που παράταξε ο Ντράγκαν Σάκοτα βρέθηκε σε πάρα πολύ κακό βράδυ. Γεγονός το οποίο ήρθε να αποτυπωθεί σε έναν αριθμό. Πρόκειται για την πεντάδα που έχει παγιωθεί από το ξεκίνημα της σεζόν και αποτελείται από τους: Πρέντις Χαμπ, Χάντερ Χέιλ, Όμηρο Νετζήπογλου, Γιάννη Κουζέλογλου και Γκραντ Γκόλντεν.

Ποιος είναι αυτός; Η αναλογία +/- του κάθε παίκτη της αρχικής πεντάδας. Εκεί όπου οι αριθμοί έρχονται να δείξουν την εικόνα.

Πρέντις Χαμπ -29
Χάντερ Χέιλ -18
Όμηρος Νετζήπογλου -18
Γιάννης Κουζέλογλου -11
Γκραντ Γκόλντεν -11

Συνολικό +/- της αρχικής πεντάδας της Ένωσης: -93!

Ο αριθμός αυτός είναι τεράστιος για τα δεδομένα του αγώνα και δείχνει το κακό βράδυ στο οποίο βρέθηκε η Ένωση. Μάλιστα και στον τομέα της εκτέλεσης η αρχική πεντάδα δεν τα πήγε καλά, έχοντας 12/32 σουτ συνολικά (37,5% σε ποσοστό), με τον Χάντερ Χέιλ να έχει 5/9 σουτ και τον Όμηρο Νετζήπογλου 3/4.

Η ΑΕΚ Betsson αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο γρήγορο παιχνίδι της Βόννης, δεν κατάφερε να διατηρήσει τον ρυθμό του δεύτερου και του τρίτου δεκαλέπτου και γνώρισε την ήττα στο φινάλε του αγώνα, με την διαφορά των 19 πόντων να αποτυπώνει την εικόνα, ιδίως στην τέταρτη περίοδο.

Πάρτι στο ΣΕΦ με Βεζένκοφ - ΜακΚίσικ για τον Ολυμπιακό, Χιφί - Σορτς υποχρέωσαν σε ήττα τον ΠΑΟ