Φάκελος Καμπενγκέλε: Όλη η αλήθεια για το πως ήρθε το τέλος με την ΑΕΚ - Το επεισόδιο, τα ταξίδια, η Βενέτσια

Μφιόντου Καμπενγκέλε

Φάκελος Καμπενγκέλε: Όλη η αλήθεια για το πως ήρθε το τέλος με την ΑΕΚ - Το επεισόδιο, τα ταξίδια, η Βενέτσια

Χρήστος Τσάλτας 11:50 - 26.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:01 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ έλυσε τη συνεργασία της με τον Μφιόντου Καμπενγκέλε και το Sportal καταγράφει όλα όσα συνέβησαν και οδηγήθηκαν οι δύο πλευρές στο «διαζύγιο» λίγο πριν το τέλος του 2023.

Για αρκετό κόσμο έμοιαζε με έκπληξη, όμως στο τέλος της ημέρας μόνο έτσι δεν ήταν. Η αποχώρηση του Μφιόντου Καμπενγκέλε, την επομένη των Χριστουγέννων ήρθε ως επισφράγιση σε μια πορεία αρκετά έντονη, που πέρασε πολλά στάδια και πολλές αυξομειώσεις με το πέρας των ημερών.

Η Ένωση κατάφερε να πείσει το καλοκαίρι τον Καναδό σέντερ να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα και να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για πρώτη φορά στην καριέρα του. Η Ένωση πόνταρε πολύ στην ικανότητα του 25χρονου σέντερ να «γεμίσει» το γήπεδο και να είναι σημείο αναφοράς κοντά στο καλάθι. Κάτι που έδειξε και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όπου μέτρησε 30 πόντους και 16 ριμπάουντ, σε μια άκρως επιβλητική παρουσία.

Τα προβλήματα στη σχέση των δύο πλευρών άρχισαν από τον Οκτώβριο. Το επεισόδιο που έχει κατά τη διάρκεια προπόνησης με συμπαίκτη του θορύβησε αρκετούς εντός των τειχών. Κι ενώ υπήρξε η σκέψη για λύση συνεργασίας, κάτι τέτοιο δεν έγινε πράξη, καθώς στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο εστίασαν στην αγωνιστική παρουσία του, αλλά και στα στοιχεία που φέρνει στο παρκέ. Συν τοις άλλοις, έξω από τις τέσσερις γραμμές ο Καμπενγκέλε βίωνε ένα οικογενειακό πρόβλημα, το οποίο τον έκανε να μεταβεί στον Καναδά παραπάνω από μία φορα.

Η ΑΕΚ σε αυτό το κομμάτι τον στήριξε και στάθηκε στο πλευρό του. Εκείνος το εκτίμησε και μετά το δεύτερο ταξίδι-αστραπή στον Καναδά μπήκε κατευθείαν στο ροτέισιον. Ήταν μεγάλη η επιθυμία του να παίξει, ενώ και στην Ένωση έβλεπε το περιβάλλον εκείνο που θα τον βοηθήσει να βγάλει το καλό αγωνιστικό εαυτό του.

Πριν από μερικές εβδομάδες, η ΑΕΚ είχε απορρίψει πρόταση του Ερυθρού Αστέρα για τον θηριώδη σέντερ, κάτι που γνώριζε και ο ίδιος ο παίκτης και το δέχτηκε χωρίς να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα.

Όλα άλλαξαν όμως όταν μπήκε στο κάδρο η Βενέτσια. Η ιταλική ομάδα άσκησε πίεση από την πρώτη στιγμή στον Καμπενγκέλε και αυτό άλλαξε άρδην την εικόνα του μέσα στην ομάδα. Δεν είχε την ίδια διάθεση στις προπονήσεις, δεν έβγαζε την ίδια ενέργεια στο παρκέ, δεν ήταν ο παίκτης που είχαν συνηθίσει να βλέπουν από το ξεκίνημα της σεζόν στην Ένωση. Σωματικά ήταν στα Λιόσια, πνευματικά όμως δεν ήταν. Και έτσι πάρθηκε η απόφαση για λύση συνεργασίας.

Το κεφάλαιο «Καμπενγκέλε» έκλεισε για την ΑΕΚ πρόωρα και μετά από αρκετά επεισόδια, με την Ένωση να χάνει έναν βασικό πυλώνα της, αλλά ταυτόχρονα άπαντες να θέτουν σε πρώτο πλάνο την ηρεμία και το κλίμα εντός των τειχών.