Η αθέατη πλευρά του deal ΑΕΚ Betsson-ΡαϊΚουάν Γκρέι: Το σίριαλ, η επιμονή του Σάκοτα και το ΝΒΑ

ΡαϊΚουάν Γκρέι - Φωτ. IMAGO

Η αθέατη πλευρά του deal ΑΕΚ Betsson-ΡαϊΚουάν Γκρέι: Το σίριαλ, η επιμονή του Σάκοτα και το ΝΒΑ

Χρήστος Τσάλτας 16:46 - 23.09.2024

Για την ΑΕΚ Betsson ο βασικός και μεγάλος στόχος στην θέση του σέντερ ήταν ο ΡαϊΚουάν Γκρέι και γι αυτόν ήταν αποφασισμένη να πάει την υπόθεση στα όριά της. Το Sportal αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο της μεγάλης μεταγραφής που ισχυροποιεί την Ένωση στη θέση 5.

Συνήθως, όταν μια μεταγραφή εξελίσσεται σε σίριαλ αυτό δεν φέρνει αποτέλεσμα, κυρίως για την ομάδα που ενδιαφέρεται για έναν παίκτη. Τα παραδείγματα στο μεταγραφικό παζάρι πάρα πολλά με το πέρας των ετών, ιδίως στα παρκέ.

Υπάρχει άλλωστε ένας άγραφος κανόνας που αναφέρει πως αν οι συζητήσεις δύο πλευρών ξεπεράσουν τις τρεις μέρες από την πρώτη προσέγγιση, τότε πολύ δύσκολα θα υπάρχει αποτέλεσμα για την ομάδα που θα θελήσει να κάνει δικό της έναν παίκτη. Τα σίριαλ άλλωστε αρέσουν στον κόσμο, στις ομάδες όμως σε καμία περίπτωση.

Η μεταγραφή του ΡαϊΚουάν Γκρέι έγινε το απόλυτο θερινό σίριαλ για την Ένωση. Διότι ο Ντράγκαν Σάκοτα είχε εντοπίσει την περίπτωσή του από τις αρχές Αυγούστου και είχε θέσει αυτομάτως την περίπτωσή του στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας, καθώς στο μυαλό του «Σάλε» ο εκρηκτικός σέντερ πληρούσε από την πρώτη στιγμή τις προδιαγραφές και αυτό που είχε στο μυαλό του από αγωνιστικής πλευράς.

Οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε διαρκείς επαφές, οι οποίες είχαν πολλές μεταπτώσεις. Γι' αυτό και η υπόθεση εξελίχθηκε σε σίριαλ και το deal έφτασε να ολοκληρωθεί στις 21 Σεπτεμβρίου. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως η συμφωνία χάλασε όχι μία, αλλά δύο φορές μέχρι να έρθει το happy end.

Τρίτη και φαρμακερή

Είναι χαρακτηριστικό πως λίγο πριν από τον 15Αύγουστο υπήρχαν ενδείξεις πως οι δύο πλευρές βρίσκονταν κοντά σε συμφωνία. Σε εκείνο το σημείο ο Γκρέι πάτησε... φρένο στις συζητήσεις και ουσιαστικά έβαλε στον «πάγο» το θέμα, εξετάζοντας όλες τις επιλογές του. Κυρίως προς ΝΒΑ μεριά, καθώς από την πρώτη στιγμή η προτεραιότητά του ήταν να παραμείνει στον μαγικό κόσμο.

Η Ένωση δεν εγκατέλειψε την υπόθεση όμως, παρά το γεγονός πως ο ίδιος ο Γκρέι είχε θέσει άλλες προτεραιότητες. Ο Μάκης Αγγελόπουλος έκανε νέα προσέγγιση προς τον παίκτη λίγο μετά τις αρχές Σεπτέμβρη. Σε εκείνο το διάστημα όμως ο Γκρέι ετοιμαζόταν να λάβει μέρος σε veteran camp πριν από την έναρξη της προετοιμασίας των ομάδων του ΝΒΑ.

Στην Ένωση όλο αυτό το διάστημα έλεγαν ξανά και ξανά πως όσο δεν έβρισκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ, ο παίκτης απασχολούσε την ομάδα. Αξίζει να αναφέρουμε πως όλο αυτό το διάστημα η μόνη ομάδα της Ευρώπης που είχε στο στόχαστρο τον Γκρέι ήταν η ΑΕΚ Betsson, άρα σε περίπτωση που έπαιρνε την απόφαση να αφήσει το ΝΒΑ ο μοναδικός προορισμός του θα ήταν η Sunel Arena.

Ο Ερνάντεζ και η τελική επαναπροσέγγιση

Για την ΑΕΚ Betsson η απόκτηση σέντερ ήταν μονόδρομος, κάτι που το έδειχναν και τα φιλικά. Οι κιτρινόμαυροι είχαν έλλειψή μεγέθους στο 5, ενώ δεν υπήρχε και ο παίκτης που θα κάνει το κάτι παραπάνω ως rim protector. Τα ονόματα που έρχονταν στα γραφεία της ομάδας ήταν αρκετά. Από τον Τζαμέλ Χάγκινς, που είχε προταθεί, μέχρι την περίπτωση του Ντεουάν Ερνάντεζ.

Με τον τελευταίο η Ένωση άνοιξε κύκλο επαφών, καθώς ήταν παίκτης με τα στοιχεία που ήθελε ο Σάκοτα. Κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο. Συμφωνία όμως ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν υπήρξε ποτέ. Ο παίκτης ήταν άκρως θετικός στο ενδεχόμενο να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα, όμως από τις 19 Σεπτεμβρίου και μετά τα πάντα πήραν τον δρόμο τους. Και ουσιαστικά το τοπίο άλλαξε.

Ο ΡαϊΚουάν Γκρέι δεν έβρισκε αυτό που ήθελε στο ΝΒΑ και για πρώτη φορά ήταν κάτι παραπάνω από ανοιχτός στο ενδεχόμενο να έρθει στην Ευρώπη. Από εκείνο το σημείο και μετά εξαφανίστηκε κάθε ενδεχόμενο απόκτησης του Ερνάντεζ, από τον οποίο η Ένωση αποσύρθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και προσέγγισε εκ νέου τον Γκρέι, μαθαίνοντας πως πλέον είναι θετικός.

Στη διάρκεια των τελευταίων επαφών μάλιστα δεν έλειψε το θρίλερ, αυτό γιατί υπήρχε αλλαγή όρων στη διάρκεια των τελευταίων συζητήσεων. Κάτι που έγινε αποδεκτό και το βράδυ της Κυριακής (21/09) ο Γκρέι απάντησε θετικά στην Ένωση, όπως αποκάλυψε το Sportal, ενώ στη συνέχεια έβαλε και την υπογραφή του στο συμβόλαιό του με την Ένωση, με το deal να παίρνει επίσημη μορφή.

Θα πρέπει να αναφέρουμε και κάτι πολύ σημαντικό. Η ΑΕΚ Betsson έδειξε πως ήθελε τον Γκρέι και από μία ακόμα κίνηση. Η μεταγραφή του Τζέιντιν Πάρκερ, ο οποίος αναμένεται να δοθεί δανεικός σε ομάδα του εξωτερικού, ήρθε για να καλύψει το κενό στην front line μόνο για την προετοιμασία. Διότι ο Σάκοτα περίμενε τον πρώτο και μοναδικό στόχο του, τον ΡαϊΚουάν Γκρέι.

Το veteran camp με τους Πίστονς και η πρόταση που δεν τον γέμιζε

Όλο αυτό το διάστημα ο Γκρέι βρισκόταν στην Αμερική και δούλευε σε εντατικούς ρυθμούς. Πριν από μερικές μέρες μάλιστα τα δικαιώματά του μεταφέρθηκαν στους Motor City Cruise, θυγατρική ομάδα των Ντιτρόιτ Πίστονς. Η προοπτική της G-League δεν τον γέμιζε και εν ήταν κάτι που ήθελε.

Μάλιστα μετά το veteran camp με τους Πίστονς, οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως η ομάδα του Μίσιγκαν του κατέθεσε πρόταση για Exhibit-10 contract. Ο ίδιος στόχευε σε κάποιο two-way συμβόλαιο ώστε να έχει την ευκαιρία να παίξει στο ΝΒΑ σε συστηματικό βαθμό.

Η πρόταση των Πίστονς δεν τον κάλυπτε γιατί ήξερε πως θα τον έφερνε εκ νέου στην G-League, έτσι πήρε την μεγάλη απόφαση να αφήσει τις ΗΠΑ και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Ευρώπη, για πρώτη φορά, για λογαριασμό της ΑΕΚ Betsson. Σε μια υπόθεση που είχε πολλές δυσκολίες, πολλές απαιτήσεις, τεράστια υπομονή και επιμονή, όμως στο φινάλε το σίριαλ είχε happy end.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!