Η αθέατη πλευρά του deal: Έτσι η ΑΕΚ Betsson έκανε δικό της τον Σι Τζέι Μπράις

Σι Τζέι Μπράις

Η αθέατη πλευρά του deal: Έτσι η ΑΕΚ Betsson έκανε δικό της τον Σι Τζέι Μπράις

Χρήστος Τσάλτας 09:10 - 03.09.2024

Ο Σι Τζέι Μπράις θα φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ Betsson για την ερχόμενη σεζόν και το Sportal φέρνει στο φως όλες τις κινήσεις που οδήγησαν τις δύο πλευρές σε συμφωνία για τη νέα σεζόν.

Το ρόστερ της ΑΕΚ Betsson δεν είχε πάρει την τελική μορφή του. Η Ένωση αναζητούσε δύο παίκτες, έναν στη θέση 3 και έναν στη θέση 5, προκειμένου να κλείσει με τα μεταγραφικά και να αφοσιωθεί 100% στα φιλικά προετοιμασίας. Σε πρώτο πλάνο είχε βρεθεί η απόκτηση σέντερ, που αποτελούσε προτεραιότητα για την ομάδα.

Στην πορεία όμως τα σχέδια άλλαξαν και σε αυτό έπαιξαν ρόλο δύο πράγματα: οι παίκτες που ήταν διαθέσιμοι στην αγορά αυτή την περίοδο και η εικόνα της ομάδας στο φιλικό κόντρα στην Μεγαρίδα.

Οι απουσίες ήταν πολλές, όμως ο Ντράγκαν Σάκοτα είδε τι χρειαζόταν η ομάδα του προκειμένου να ενισχυθεί και να ανεβάσει επίπεδο το ρόστερ. Έτσι λοιπόν, παρά το γεγονός πως υπήρχε άμεση ανάγκη για σέντερ με αθλητικά προσόντα, υπήρξε μια «ευκαιρία» στην αγορά, που δεν μπορούσε να την παρακάμψει.

Ο Σι Τζέι Μπράις ήταν ελεύθερος, έπειτα από μια εξαιρετική και άκρως ουσιαστική σεζόν με την Πάρμα, στην VTB League. Ο 27χρονος γκαρντ/φόργουορντ ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του μακριά από την Ρωσία και αναζητούσε τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Οι επαφές με τον Προμηθέα, προ εβδομάδων, δεν καρποφόρησαν και από τη στιγμή που παρέμενε στην free agency ο Σάκοτα έκανε την κίνησή του.

Ο «Σάλε» είχε άμεση επαφή όχι μόνο με τους εκπροσώπους του, αλλά και με τον ίδιο τον παίκτη. Για αρκετές ώρες Σάκοτα και Μπράις συζητούσαν για το αγωνιστικό πλάνο της νέας σεζόν, τον ρόλο που θα έχει μέσα στην ομάδα και την εξέλιξη που θα μπορεί να παρουσιάσει μέσα από την παρουσία του σε μια ομάδα όπως η AEK Betsson.

Η συζήτηση κράτησε αρκετές ώρες και ουσιαστικά εκεί μπήκαν οι γερές βάσεις για να υπάρξει πεδίο συμφωνίας. Διότι τόσο ο προπονητής των κιτρινόμαυρων, όσο και ο 27χρονος άσος έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι με όσα άκουσαν ο ένας από τον άλλο. Βλέπετε, ο Μπράις παρά το γεγονός πως ήταν ελεύθερος στην αγορά, όλο αυτό το διάστημα έκανε εντατικές προπονήσεις, προκειμένου να μπει έτοιμος στο 100% στη νέα του ομάδα. Παράλληλα, ο Σάκοτα ξεχώρισε το mindset του εκρηκτικού άσου, αλλα και την μεγάλη επιθυμία του να εξελιχθεί και να γίνει ακόμα καλύτερος.

Ευρωλίγκα 2024-25: Στα φαβορί για τον τίτλο και φέτος Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός!
EUROLEAGUE

12:03 - 02.09.2024

Ευρωλίγκα 2024-25: Στα φαβορί για τον τίτλο και φέτος Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός!

Η περσινή Euroleague συνδυάστηκε με την… μετονομασία του Παναθηναϊκού. Κάνοντας μια πραγματικά μυθική σεζόν, ο «εξάστερος» αφενός επέστρεψε σε Final-4 μετά από πολύ καιρό, αφετέρου επανήλθε στον ευρωπαϊκό θρόνο μετά από 13 χρόνια νικώντας στον τελικό του Βερολίνου την πανίσχυρη Ρεάλ Μαδρίτης.

Με τις δύο πλευρές να δείχνουν ταύτιση απόψεων έπειτα από την κουβέντα, η οποία πραγματοποιήθηκε την επομένη του πρώτου φιλικού της Ένωσης, τα πάντα πήραν τον δρόμο τους. Στη συνέχεια οι επαφές προχώρησαν ακόμα περισσότερο, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν και στο οικονομικό. Η ΑΕΚ Betsson συμφώνησε με τον Μπράις, δίνοντας 200 χιλιάδες στο συμβόλαιο της νέας σεζόν, σε ένα πολύ καλό deal και για τις δύο πλευρές, κάνοντας τον Αμερικανό τον τρίτο πιο ακριβοπληρωμένο του ρόστερ, μετά τους Χέιλ και Κουζμίνσκας.

Η συμφωνία είχε επιτευχθεί και το μόνο που απέμενε ήταν να σταλεί υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του παίκτη. Αυτό συνέβη, σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, το βράδυ της Κυριακής (01/09). Έτσι, μέσα σε λιγότερες από 36 ώρες οι δύο πλευρές όχι μόνο τα είχαν βρει σε όλα, αλλά ο Μπράις λογιζόταν ως παίκτης της ομάδας.

Το μόνο που απομένει είναι η τυπική επικύρωση της μεταγραφής, μέσω επίσημης ανακοίνωσης, η οποία αναμένεται τις επόμενες ώρες, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η άφιξη του 27χρονου στη χώρα μας υπολογίζεται για τα τέλη της εβδομάδας.

Κάπως έτσι, η ΑΕΚ Betsson κινήθηκε μεθοδικά, με σχέδιο και στόχευση και κατάφερε να κάνει δικό της τον Σι Τζέι Μπράις, γεμίζοντας το ρόστερ της με πολύ ποιοτικό τρόπο.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!