Η αθέατη πλευρά του deal ΑΕΚ Betsson-Μιντάουγκας Κουζμίνσκας: Οι προτάσεις, το πρέσινγκ της Ένωσης και η ξεκάθαρη στάση του παίκτη

Η αθέατη πλευρά του deal ΑΕΚ Betsson-Μιντάουγκας Κουζμίνσκας: Οι προτάσεις, το πρέσινγκ της Ένωσης και η ξεκάθαρη στάση του παίκτη

Χρήστος Τσάλτας 15:09 - 15.07.2024 / Ανανεώθηκε: 15:09 - 15.07.2024

Η ΑΕΚ Betsson κατάφερε να κρατήσει στις τάξεις της τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, σε μια υπόθεση την οποία «δούλεψε» πολύ καλά και μεθοδικά σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το Sportal καταγράφει όλο το παρασκήνιο του μεγάλου deal.

Αν υπήρχε κάτι ξεκάθαρο από την περασμένη σεζόν, αυτό ήταν πως στην ΑΕΚ Betsson επιθυμούσαν την παραμονή του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στο ρόστερ όχι για ένα, αλλά για δύο χρόνια ακόμα. Ο Λιθουανός φόργουορντ ήταν κομβικός εντός παρκέ, αλλά και πολύ θετική επιρροή μέσα στα αποδυτήρια, δίνοντας το καλό παράδειγμα στους συμπαίκτες του.

Η παρουσία του ήταν κομβική, κάτι που φάνηκε και στο διάστημα απουσίας του, το πόσο «πόνεσε» την Ένωση. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν, καθώς πλέον άπαντες κοιτάζουν μπροστά και η ΑΕΚ Betsson στη νέα εποχή θα έχει έναν παίκτη για σημείο αναφοράς, τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

Επιβεβαίωση Sportal: Στην ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας!
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

14:33 - 15.07.2024

Επιβεβαίωση Sportal: Στην ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας!

Ο ηγέτης έμεινε... σπίτι του. Το μεγάλο θέμα του καλοκαιριού είχε happy end για την ΑΕΚ Betsson, καθώς ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας μένει οριστικά στην Ένωση για τα επόμενα δύο χρόνια, επιβεβαιώνοντας απόλυτα το ρεπορτάζ του Sportal.

Ο 34χρονος φόργουορντ έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας 2 ετών με την Ένωση, παραμένοντας στη χώρα μας. Μάλιστα με το συμβόλαιο αυτό δεν αποκλείεται να κλείσει και την καριέρα του ως παίκτης της ομάδας, κάτι που αναμφίβολα αποτελεί τεράστια τιμή για το κλαμπ, έχοντας στις τάξεις του έναν παίκτη του δικού του βεληνεκούς και εκτοπίσματος.

Η υπόθεση παραμονής του Λιθουανού άσου δεν ήταν απλή, σε καμία των περιπτώσεων. Το ήξεραν και στην Ένωση πως θα έπρεπε να δουλευτεί μεθοδικά από την πρώτη μέρα, για να δημιουργηθεί το έδαφος ώστε ο παίκτης να συνεχίσει να φοράει τα κιτρινόμαυρα. Όπως και έγινε.

Μετά τη συνάντηση με τον Μάκη Αγγελόπουλο, λίγο πριν ολοκληρωθεί η σεζόν 2023-24, στην οποία έγιναν ξεκάθαρες οι προθέσεις για την επόμενη μέρα, οι άνθρωποι της ΑΕΚ Betsson ουδέποτε έκοψαν επαφές με τον παίκτη. Ούτε ο ίδιος ο «Κούζμι» με την ομάδα, ωστόσο, καθώς σε αυτή είχε και έχει μόνο φίλους. Γεγονός που έπαιξε το ρόλο του για να προχωρήσει η υπόθεση. Άπαντες του έλεγαν πως τον περίμεναν στη χώρα μας και την επόμενη σεζόν, στο πλαίσιο του... πρέσινγκ για να μείνει στην ομάδα.

Την ίδια ώρα όμως η Ένωση δεν έπαιξε... μόνη της στην αγορά. Οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως στους εκπροσώπους του παίκτη έφτασαν δύο προτάσεις πολύ σημαντικές. Η μία από την Κορούνια, που έδειξε έντονο ενδιαφέρον και η δεύτερη από την Γκραν Κανάρια. Και οι δύο έδειξαν πως είχαν τον Κουζμίνσκας ψηλά στη λίστα τους, κάνοντας την κίνησή τους.

Παράλληλα για την απόκτησή του έδειξαν ενδιαφέρον και ομάδες της Ασίας, με τον ίδιο να μην μπαίνει σε σοβαρή διαδικασία συζήτησης με κάποια ομάδα, καθώς εξ αρχής δεν ήταν «ζεστός» στην προοπτική μετακόμισης στην Ασία. Η επιθυμία του ήταν να μείνει στην ΑΕΚ Betsson και για οικογενειακούς λόγους. Η ζωή στην Αθήνα ήταν αυτό ακριβώς που ήθελε και εκείνος και η οικογένειά του, ενώ στους κιτρινόμαυρους είχε ρόλο που τον έκανε να νιώθει άνετα και στο παρκέ.

Για το λόγο αυτό η προοπτική ανανέωσης με την ΑΕΚ Betsson μπήκε σε καθεστώς προτεραιότητας για τον ίδιο. Όταν μάλιστα τις τελευταίες μέρες η Ένωση αποδέχτηκε όλους τους όρους που έθεσε ο Λιθουανός, αλλά και το συμβόλαιο που ήθελε (διετές κλειστό με απολαβές που φτάνουν τις 500 χιλιάδες ευρώ συνολικά), τότε όλα πήραν τον δρόμο τους.

Με την επιστροοφή από το Πουέρτο Ρίκο και αφού ξεκουράστηκε λίγο με την οικογένειά του, το βράδυ της Κυριακής ο Κουζμίνσκας έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του στην ΑΕΚ Betsson και έτσι ένα πολύ σημαντικό σίριαλ για το χτίσιμο της ομάδας τη νέα σεζόν είχε happy end!