Το πλάνο επιστροφής του Φλιώνη στη δράση και ο ορίζοντας των φιλικών στο Περιστέρι

Δημήτρης Φλιώνης

Το πλάνο επιστροφής του Φλιώνη στη δράση και ο ορίζοντας των φιλικών στο Περιστέρι

Χρήστος Τσάλτας 11:58 - 30.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:58 - 30.08.2024

Ο Δημήτρης Φλιώνης μετέχει κανονικά στις προπονήσεις της ΑΕΚ Betsson, ανεβάζοντας στροφές κάθε μέρα, όμως τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα δεν θέλουν να ρισκάρουν απολύτως τίποτα.

Αν υπήρξε μια απουσία που «πλήγωσε» πολύ την ΑΕΚ Betsson την περασμένη σεζόν, αυτή ήταν του Δημήτρη Φλιώνη. Ο Έλληνας γκαρντ έχασε όλο το β' μισό της σεζόν, καθώς το τελευταίο του παιχνίδι χρονολογείται στις 7 Ιανουαρίου, απέναντι στον Ολυμπιακό στο Olympic Hall της Φυλής.

Έκτοτε ο διεθνής άσος μπήκε σε μια επίπονη -για τον ίδιο- διαδικασία. Αυτό γιατί ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις στη μέση, που δεν του επέτρεψαν να ενισχύσει την ομάδα του στα παιχνίδια της Stoiximan Basket League, αλλά και του BCL. Μια απουσία που άλλαξε πλήρως την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και δεν της επέτρεψε να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν μεταβατικό για τον Φλιώνη. Από τη μία η επέμβαση για να «καθαρίσει» με τις ενοχλήσεις στη μέση, από την άλλη η καθημερινή δουλειά ατομικά, προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος, θέτοντας ως στόχο να είναι ξανά στο 100% στην προετοιμασία της ομάδας.

Είχαμε αναφέρει και στο ξεκίνημα της προετοιμασίας πως η Ένωση πρόσεχε για να... έχει τον αρχηγό της. Ο Φλιώνης τις πρώτες μέρες προετοιμασίας δεν έβαλε ένταση στις προπονήσεις του, ώστε να είναι απόλυτα σίγουρος και έτοιμος την ώρα που πρέπει. Κάτι που ήθελαν και στην ομάδα.

Το πλάνο είναι συγκεκριμένο: Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, με την Μακάμπι Ραμάτ Γκαν την 1η Οκτωβρίου στο Olympic Hall της Φυλής, άπαντες θέλουν τον Φλιώνη στην 12άδα, πρώτος απ' όλους το θέλει ο ίδιος ο Έλληνας άσος για να αφήσει οριστικά πίσω τα δύσκολα.

Έτσι, τόσο η ομάδα, όσο και ο παίκτης πήραν την απόφαση, κατόπιν συζητήσεων, το μεγάλο comeback να γίνει στα δύο τελευταία φιλικά προετοιμασίας στο Περιστέρι, στο πλαίσιο του τουρνουά «Νίκος Φάσουρας» (21-22/09). Πριν από αυτά υπάρχει μια σειρά δυνατών αγώνων και επειδή ο αρχηγός της Ένωσης θέλει να παίζει πάντα στα... κόκκινα κάθε φορά που πατάει παρκέ, κρίθηκε σκόπιμο να αγωνιστεί στα φιλικά του Περιστερίου, που θα είναι και οι τελευταίες... πρόβες πριν από τα επίσημα παιχνίδια.

Κάθε μέρα άλλωστε περνάει πολλές ώρες στο γήπεδο, ενώ σταδιακά μπαίνει όλο και περισσότερο στο ομαδικό πρόγραμμα, κάτι που είναι απόλυτα θετικό και φέρνει αισιοδοξία σε μια σεζόν που αναμένεται δύσκολη και απαιτητική.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!