Το πλάνο της ΑΕΚ για τον Σάκοτα: Πρώτα προπονητής και μετά Sports Director της ομάδας

Το πλάνο της ΑΕΚ για τον Σάκοτα: Πρώτα προπονητής και μετά Sports Director της ομάδας

Χρήστος Τσάλτας 12:31 - 09.06.2024

Ο Ντράγκαν Σάκοτα επέστρεψε και με τη βούλα στην ΑΕΚ, με την Ένωση να παρουσιάζει, μέσα από την ανακοίνωσή της, το πλάνο για την παρουσία του «Σάλε».

Αυτό που περίμεναν όλοι έγινε με τον πλέον επίσημο τρόπο. Ο Ντράγκαν Σάκοτα επέστρεψε στην ΑΕΚ, ένα μέρος που μπορεί να το αποκαλεί σπίτι του και να νιώθει πιο άνετα από κάθε άλλο.

Ο «Σάλε» έχει γράψει την δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια στα κιτρινόμαυρα, έχοντας γευτεί μεγάλες διακρίσεις, αλλά και πολλές χαρές. Μέσα σε αυτά τα χρόνια άλλωστε κέρδισε τίτλους και κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες, οι οποίες μνημονεύονται ακόμα και σήμερα.

Η επιστροφή του στο κλειστό των Λιοσίων, από τον Μάκη Αγγελόπουλο, ήταν μονόδρομος. Κάτι που είχε φανεί πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν. ΑΕΚ και Σάκοτα ετοιμάζονταν να κινηθούν μαζί, με το πρωινό της 9ης Ιουνίου να επικυρώνει την επιστροφή του πολυνίκη προπονητή στην ομάδα.

Το πλάνο που έχει η ομάδα για τον ίδιο έγινε ξεκάθαρο μέσα από την ανακοίνωση της επιστορφής του. Αυτό γιατί την σεζόν 2024-25 ο «Σάλε» θα είναι ο προπονητής της Ένωσης, ενώ από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, πιο συγκεκριμένα τη σεζόν 2025-26, θα είναι Sports Director και υπεύθυνος του Στρατηγικού Σχεδιασμού της ομάδας, όπως έγινε γνωστό μέσα από την ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά στο συγκεκριμένο σημείο:

«Ο Σερβοέλληνας τεχνικός μετά τις περιόδους 2001-2003, 2014-2015 & 2017-2018, θα καθίσει στον πάγκο της Ομάδας μας για 4η φορά, με στόχο να επαναφέρει την κανονικότητα.

Ο «Σάλε» από τη μεθεπόμενη περίοδο αναλαμβάνει Sports Director και την ευθύνη του Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΑΕΚ ΒΕΤSSON BC».