Το πλάνο που έφερε τη νίκη: Η αλλαγή εικόνας στο δεύτερο μέρος και η κομβική παρουσία Γκρέι-Γκόλντεν

Ο Ντράγκαν Σάκοτα και οι συνεργάτες του

Το πλάνο που έφερε τη νίκη: Η αλλαγή εικόνας στο δεύτερο μέρος και η κομβική παρουσία Γκρέι-Γκόλντεν

Χρήστος Τσάλτας 12:30 - 06.10.2024

Η ΑΕΚ Betsson κατάφερε να φτάσει στη νίκη απέναντι στον Άρη, με την εικόνα της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα να βελτιώνεται σημαντικά μετά το πρώτο ημίχρονο.

Για την ΑΕΚ Betsson ήταν ένα παιχνίδι με μεγάλη απαίτηση αυτό κόντρα στον Άρη, στη Θεσσαλονίκη. Άπαντες εντός των τειχών γνώριζαν πως θα έπρεπε να καταβάλουν τεράστια προσπάθεια για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα και να μπει η ομάδα με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν ενθαρρυντική. Σε εκείνο το σημείο ο Σι Τζέι Μπράις ήταν ο παίκτης που κράτησε όρθια την ομάδα του, καθώς ήταν... μέσα στο πνεύμα του αγώνα, όμως την ίδια ώρα οι κιτρινόμαυροι μετρούσαν 5/21 δίποντα και 3/11 τρίποντα. 8/32 στο πρώτο ημίχρονο, με πολλές κακές επιλογές, δείγμα του επιπέδου σκληράδας που είχε βγάλει ο Άρης στην άμυνά του.

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στο Sportal: «Τέτοιες νίκες δείχνουν τον χαρακτήρα μας»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

10:40 - 06.10.2024

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στο Sportal: «Τέτοιες νίκες δείχνουν τον χαρακτήρα μας»

Η ΑΕΚ Betsson μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα της Stoiximan GBL και ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στάθηκε, μέσω του Sportal, στον χαρακτήρα που χτίζει η Ένωση, ενώ έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια της σεζόν.

Ένα παιχνίδι ωστόσο δεν τελειώνει στο πρώτο ημίχρονο και αυτό το ξέρουν καλά άπαντες. Με πρώτο τον Ντράγκαν Σάκοτα. Ο «Σάλε» στο ημίχρονο προσπάθησε να ηρεμίσει τους παίκτες του και να τους κρατήσει μέσα στο πνεύμα του αγώνα. Κάτι που κατάφερε. Διότι οι παίκτες του ήξεραν πως για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει να ανέβει το επίπεδο έντασης στην άμυνα.

Σε αυτό το διάστημα οι κιτρινόμαυροι δέχτηκαν μεν 30 πόντους, αλλά ο ρυθμός ήταν καλύτερος και οι τελευταίοι 10 πόντοι ήρθαν σε σημείο που τα πάντα είχαν κριθεί. Για 18 λεπτά στην άμυνα η ενέργεια ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα, με τους Τολιόπουλο και Μαντζούκα να μετράνε μαζί 5/16 σουτ.

Δεν ήταν όμως μόνο η άμυνα την οποία βελτίωσε η Ένωση. Η εικόνα στην επίθεση, η κυκλοφορία μπάλας και ο συνολικός ρυθμός της ομάδας ήταν πολύ καλύτερος. Διότι οι κιτρινόμαυροι βελτίωσαν έναν συγκεκριμένο τομέα, την συνεργασία high-low ψηλό με κοντό.

Ο Άρης προσπάθησε να παίξει το low post από μπροστά και να δυσκολέψει την πάσα από τον σέντερ που έβγαινε στην κορυφή. Κάτι που έκανε στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο όμως οι παίκτες του Σάκοτα λειτούργησαν καλύτερα γιατί το roll σταμάτησε πιο ψηλά και έτσι γινόταν πιο εύκολο το high-low των παικτών της Ένωσης.

Σε αυτή τη συνθήκη η συνεισφορά των Γκρέι και Γκόλντεν ήταν καθοριστική. Ο πρώτος τελείωσε φάσεις κοντά στο καλάθι, κάνοντας τη διαφορά στην τέταρτη περίοδο, όμως λειτούργησε και ως επιπλέον πασέρ, δημιουργώντας ανισορροπία στην άμυνα του Άρη. Ο Σάκοτα έχει τη δυνατότητα να διαθέτει δύο σέντερ που έχουν έφεση στην πάσα, γεγονός που μπορεί να «ανοίξει» το γήπεδο και να δημιουργήσει σημαντικό κενό στην αντίπαλη άμυνα, τραβώντας τον αντίπαλο ψηλό στην κορυφή.

Η Ένωση κατάφερε να εκτελέσει το πλάνο της στο δεύτερο ημίχρονο, είχε καλύτερο ρυθμό και πολλή περισσότερη ενέργεια, κάτι που έκανε τη διαφορά σε μια δύσκολη και άκρως απαιτητική έδρα. Δείχνοντας παράλληλα πως κάτι καλό χτίζεται αυτή τη σεζόν.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!