Το πλάνο που βγήκε και οι δύο άξονες που οδήγησαν την ΑΕΚ Betsson σε νίκη στην πρεμιέρα του BCL

Πρέντις Χαμπ και Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

Το πλάνο που βγήκε και οι δύο άξονες που οδήγησαν την ΑΕΚ Betsson σε νίκη στην πρεμιέρα του BCL

Χρήστος Τσάλτας 11:45 - 02.10.2024

Απέναντι στην Μακάμπι Ραμάτ Γκαν έπρεπε να λειτουργήσουν αρκετά πράγματα με τον σωστό τρόπο για την ΑΕΚ Betsson. Όπως και έγινε, με την Ένωση να δείχνει έτοιμη τόσο πνευματικά, όσο και τακτικά.

Οι πρεμιέρες πάντα κρύβουν κινδύνους και εκπλήξεις, όμως για την ΑΕΚ Betsson αυτό δεν ίσχυσε το βράδυ της Τρίτης. Ο Οκτώβριος μπήκε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα, καθώς απέναντι στην Μακάμπι Ραμάτ Γκαν οι παίκτες του έκαναν μια πολύ καλή εμφάνιση και έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα. Κάτι που αποτελούσε μονόδρομο για τη συνέχεια της προσπάθειάς τους στο BCL.

Στο παρκέ της Sunel Arena φάνηκε πως το φετινό ρόστερ της ΑΕΚ Betssον διαθέτει ταλέντο και προσωπικότητα. Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές που ένας παίκτης έπαιρνε την κατάσταση στα χέρια του, προκειμένου να φτάσει η ομάδα στη νίκη. Ο Πρέντις Χαμπ ήταν ο οδηγός του γκρουπ, με τους Χέιλ, Γκόλντεν να ακολουθούν κατά πόδας.

Ο ΡαϊΚουάν Γκρέι στο Sportal: «Η ΑΕΚ έχει ομάδα για να διεκδικήσει τον τίτλο»
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

10:44 - 02.10.2024

Ο ΡαϊΚουάν Γκρέι στο Sportal: «Η ΑΕΚ έχει ομάδα για να διεκδικήσει τον τίτλο»

Στο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα έδειξε τι μπορεί να προσφέρει. Ο ΡαϊΚουάν Γκρέι μίλησε στο Sportal για την πρώτη του εμφάνιση μπροστά στο κοινό της ΑΕΚ Betsson και έστειλε μήνυμα για τη συνέχεια.

Η επίθεση της ομάδας ρόλαρε καλά, σε πολύ μεγάλο βαθμό και λαμβάνοντας υπόψιν τον βαθμό ετοιμότητας αλλά και την χρονική περίοδο στην οποία βρισκόμαστε. Είναι χαρακτηριστικό πως η Ένωση μέτρησε 80 πόντους, έχοντας 11/32 τρίποντα και 18 ασίστ, αριθμοί άκρως ικανοποιητικοί, από κάθε άποψη.

Για να έρθει η νίκη όμως χρειάστηκαν δύο άξονες, που αποτέλεσαν «κλειδιά» στη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ο πρώτος ήταν τα ριμπάουντ. Η Ένωση έκανε πολλή δουλειά στον τομέα αυτό, κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη κοντά στα καλάθι. Δεν είναι μόνο ο συνολικός αριθμός των «σκουπιδιών» που έπαιξε ρόλο (38-29 υπέρ της ΑΕΚ Betsson), αλλά το γεγονός πως οι παίκτες του Σάκοτα «καθάρισαν» σχεδόν όλα τα ριμπάουντ κοντά στο καλάθι τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Ραμάτ Γκαν πήρε μόλις 2 επιθετικά ριμπάουντ σε 40 λεπτά αγώνα, με τα block outs της Ένωσης να κάνουν πολύ καλή δουλειά και να μην επιτρέπουν στους Ισραηλινούς να ανανεώνουν επιθέσεις.

Ο δεύτερος άξονας ήταν το transition παιχνίδι. Οι Ισραηλινοί έχουν έφεση στο up tempo και το γρήγορο στυλ παιχνιδιού. Έχουν στο ρόστερ τους άλλωστε τους παίκτες για να ανταποκριθούν σε αυτή την κατάσταση. Οι κιτρινόμαυροι όμως δεν τους επέτρεψαν να τρέξουν σε καμία στιγμή της αναμέτρησης.

Αυτό αποτυπώθηκε στους μόλις 4 πόντους στον αιφνιδιασμό που μέτρησε η Μακάμπι Ραμάτ Γκαν. Κάτι που δείχνει πως η ΑΕΚ Betsson είχε πολύ καλές επιστροφές στην άμυνα, αλλά και πως όλοι ήταν συγκεντρωμένοι στο πλάνο. Το οποίο βγήκε και η Ένωση έγραψε το πρώτο W της σεζόν, σε ένα must win παιχνίδι.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!