Ο Σάκοτα υπολογίζει πολύ στον Κουζέλογλου ενόψει της νέας σεζόν

Γιάννης Κουζέλογλου

Ο Σάκοτα υπολογίζει πολύ στον Κουζέλογλου ενόψει της νέας σεζόν

Χρήστος Τσάλτας 18:18 - 17.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:18 - 17.06.2024

Ο Ντράγκαν Σάκοτα έχει σηκώσει μανίκια ενόψει της νέας σεζόν, με τον «Σάλε» να έχει ξεχωρίσει στο πλάνο της νέας σεζόν τον Γιάννη Κουζέλογλου.

Από το ρόστερ της περσινής σεζόν, στην ΑΕΚ, τέσσερις είναι οι παίκτες που έχουν συμβόλαιο και για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι Δημήτρης Φλιώνης, Ζώης Καράμπελας, Όμηρος Νετζήπογλου, αλλά και ο Γιάννης Κουζέλογλου. Ο τελευταίος έκανε εξαιρετική σεζόν με την κιτρινόμαυρη φανέλα, δείχνοντας για ακόμα μια φορά πόσο βελτιωμένος είναι σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του.

Ο «Κουζ» ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες στο ροτέισιον της ομάδας, ενώ κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών αγωνίστηκε ακόμα και στη θέση 5, δείχνοντας πολύ καλά δείγματα γραφής. Αυτή η συνθήκη βγήκε στην πορεία της σεζόν, όταν η Ένωση ξέμεινε από σέντερ, λόγω των τραυματισμών των Τζάστιν Τίλμαν και Τζόρνταν Μόργκαν.

Ο... αρχηγός Κουζμίνσκας και η ανοιχτή υπόθεση παραμονής στην ΑΕΚ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

15:32 - 17.06.2024

Ο... αρχηγός Κουζμίνσκας και η ανοιχτή υπόθεση παραμονής στην ΑΕΚ

Οι διακοπές έλαβαν τέλος για τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, όυ ξεκίνησε προετοιμασία με την εθνική ομάδα της Λιθουανίας, έχοντας κομβικό ρόλο, την ώρα που το θέμα παραμονής στην ΑΕΚ είναι ανοιχτό.

Στο συμβόλαιο του Κουζέλογλου υπάρχει οψιόν και από τις δύο πλευρές (ομάδα και παίκτης) μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ωστόσο η ξεκάθαρη επιθυμία της ΑΕΚ είναι να διατηρήσει τον παίκτη στις τάξεις της και τη νέα σεζόν. Κάτι που αποτελεί στόχο του Ντράγκαν Σάκοτα ενόψει της νέας προσπάθειας της ομάδας.

Ο «Σάλε» έχει ήδη σηκώσει μανίκια για το χτίσιμο του ρόστερ και η περίπτωση του Κουζέλογλου δεν είναι μία από αυτές που συμπληρώνουν το ρόστερ, αλλά πρόκειται για παίκτη που έχει πολύ σημαντική θέση στο πλάνο της νέας σεζόν. Κάτι που έχει διαμηνύσει ο ίδιος ο έμπειρος προπονητής προς την πλευρά του διεθνούς φόργουορντ αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Μάλιστα παρά το γεγονός πως ακόμα το ρόστερ δεν έχει πάρει την μορφή που θέλει ο ίδιος, στο μυαλό του Σάκοτα ο 29χρονος φόργουορντ από τη Θεσσαλονίκη θα έχει βασικό ρόλο στη θέση 4 και θα περνάει πολλά λεπτά στη θέση αυτή, με τον «Σάλε» να ποντάρει πολλά στην εκρηκτικότητα και την ενέργειά του και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στοιχεία που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω στην Ένωση, σε άμυνα και επίθεση.

Αυτή τη στιγμή ο έμπειρος φόργουορντ βρίσκεται στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το Προολυμπιακό τουρνουά, έχοντας κερδίσει θέση στο πρώτο «κάλεσμα» του Βασίλη Σπανούλη στην γαλανόλευκη μέσα από την σταθερή παρουσία του στην ΑΕΚ την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Στην οποία έδειξε διαρκή σημάδια βελτίωσης σε κάθε τομέα του παιχνιδιού.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε, στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League, ο Κουζέλογλου μέτρησε 7,8 πόντους, 5,2 ριμπάουντ και 57,6% στα δίποντα σε 29 παιχνίδια με την κιτρινόμαυρη φανέλα, μένοντας στο παρκέ για 20 λεπτά κατά μέσο όρο.