Το πρώτο μεγάλο «στοίχημα» της ΑΕΚ είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου

Ντράγκαν Σάκοτα, Μάκης Αγγελόπουλος

Το πρώτο μεγάλο «στοίχημα» της ΑΕΚ είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου

Χρήστος Τσάλτας 10:42 - 09.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:42 - 09.07.2024

Η περσινή σεζόν άφησε «πληγές» στην ΑΕΚ, οι οποίες σιγά σιγά κλείνουν, με την Ένωση να κοιτάζει την επόμενη μέρα και τις προκλήσεις που υπάρχουν. Πρώτη εξ αυτών η στήριξη του κόσμου.

Ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την σεζόν που έρχεται, στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, είναι η παρουσία του κόσμου στο κλειστό των Λιοσίων. Η Ένωση ποντάρει πολλά στην παρουσία των φιλάθλων της, ώστε να αποτελέσουν τον έκτο παίκτη της ομάδας. Αυτό συμβαίνει στα εκτός έδρας παιχνίδια, σε Ελλάδα και Ευρώπη, με την στήριξη να είναι έντονη, κάτι που περιμένουν άπαντες στην ομάδα και στο «σπίτι» της, στα Λιόσια.

Η ΑΕΚ είναι ομάδα που έχει το δικό της γήπεδο, το οποίο όσες φορές είχε κόσμο στις εξέδρες έδινε επιπλέον δυναμική στους παίκτες. Κάτι που γινόταν ξεκάθαρο την τελευταία διετία, όποτε οι κερκίδες γέμιζαν κόσμο.

Για το λόγο αυτό η ΚΑΕ ΑΕΚ αποφάσισε να βγάλει τα διαρκείας νωρίτερα από τις προηγούμενες σεζόν, όπως είχε καταγράψει το Sportal, προκειμένου να βάλει τον κόσμο ακόμα πιο πολύ στο κλίμα για τη σεζόν που έρχεται και να κλείσει θέση έγκαιρα στο κλειστό. Άλλωστε η ανταπόκριση του κόσμου δεν ήταν η επιθυμητή, όσον αφορά τα εισιτήρια που κόπηκαν.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις μία φορά η Ένωση μέτρησε τετραψήφιο αριθμό κομμένων εισιτηρίων, κάτι που δεν συνάδει με το brand name, την ιστορία και τον κόσμο που κουβαλάει η ομάδα.

Η σεζόν που έρχεται άλλωστε είναι σημαντική για την ΑΕΚ για πολλούς λόγους. Οι προκλήσεις θα είναι πολλές και η πρώτη -και πιο σημαντική- είναι να κάνει τον κόσμο να επιστρέψει στο γήπεδο και να σταθεί στο πλευρό της ομάδας μαζικά. Αυτό αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τον Ντράγκαν Σάκοτα και τους ανθρώπους της ομάδας, τόσο στην στελέχωση του ρόστερ, όσο και στον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστεί η ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η επιστροφή του κόσμου στο κλειστό των Λιοσίων αφενός θα ανεβάσει την δυναμική της ομάδας σε κάθε αγώνα, αφετέρου θα αποτελέσει και σημαντική «ένεση» για τα ταμεία της ομάδας, σε μια σεζόν που αναμένεται να υπάρξουν πολλές και σημαντικές αλλαγές στο κλειστό των Λιοσίων, με την δημιουργία χώρων αναψυχής και όχι μόνο, καθώς και όλες οι αλλαγές που αναμένεται να γίνουν εντός του κλειστού, προκειμένου να κάνουν την game-day experience των φιλάθλων ακόμα πιο ευχάριστη.

Κάτι που αποτελεί (ένα ακόμα) δέλεαρ για τον κόσμο να βρεθεί στα Λιόσια την ερχόμενη σεζόν.