«Καίγεται» για πλέι μέικερ η ΑΕΚ, εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα

Ντράγκαν Σάκοτα

«Καίγεται» για πλέι μέικερ η ΑΕΚ, εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα

Χρήστος Τσάλτας 13:42 - 09.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:42 - 09.07.2024

Η ΑΕΚ ανεβάζει στροφές στο μεταγραφικό παζάρι, προκειμένου το ρόστερ να πάρει την μορφή που θέλει ο Ντράγκαν Σάκοτα, με το θέμα του πλέι μέικερ να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας. Ο λόγος πίσω από αυτό και τα δεδομένα.

Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ μετράει στο ρόστερ της τέσσερις παίκτες. Όλοι τους Έλληνες. Ζώης Καράμπελας, Δημήτρης Φλιώνης, Όμηρος Νετζήπογλου και Γιάννης Κουζέλογλου είναι οι παίκτες που έχουν συμβόλαιο και θα βρίσκονται κανονικά στο ρόστερ της ομάδας. Όπως είναι κατανοητό όμως το ρόστερ θα πρέπει να γεμίσει με παίκτες.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα ανέλαβε τα ηνία της ομάδας και είναι αυτός που «χτίζει» το ρόστερ σε όλα τα επίπεδα. Ο Μάκης Αγγελόπουλος του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη όσον αφορά τη δημιουργία του υλικού της σεζόν που έρχεται, ποντάροντας στην εμπειρία και τη γνώση του γύρω από το αντικείμενο.

Για τον «Σάλε» τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αναφορικά με το μεταγραφικό παζάρι, καθώς σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το θέμα το πλέι μέικερ. Ο Σάκοτα ξέρει καλά πως ένας ποιοτικός παίκτης στη θέση 1 «ξεκλειδώνει» τα πάντα αναφορικά τις επόμενες κινήσεις ενίσχυσης, δίνοντας παράλληλα και την κατεύθυνση του παιχνιδιού σε όλα τα επίπεδα.

Για το λόγο αυτό η απόκτηση του πόιντ γκαρντ έχει μπει σε πρώτο πλάνο, μαζί με την υπόθεση παραμονής του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Ο «Κούζμι» ολοκλήρωσε την προσπάθεια στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Πουέρτο Ρίκο, η Λιθουανία δεν κατάφερε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την εθνική ομάδα της χώρας, λέγοντας πως δεν ξέρει εάν αυτό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με την Lietuva.

Το θέμα Κουζμίνσκας παραμένει στην επιφάνεια, την ίδια ώρα που η απόκτηση του πλέι μέικερ είναι ένα θέμα που «τρέχει» και μάλιστα με γοργό ρυθμό. Στην ΑΕΚ έχουν γίνει επαφές και η λίστα έχει περιοριστεί στους 4 παίκτες, που αποτελούν βασικούς στόχους για τη θέση 1. Μια θέση κομβική για το παιχνίδι που θέλει να παίξει ο Σάκοτα και με την μεταγραφή του άσου θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και για τις υπόλοιπες κινήσεις μεταγραφικά.

Στην ΑΕΚ έχουν προχωρήσει οι επαφές και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να υπάρχει κάτι το χειροπιαστό. Την υπόθεση χειρίζεται ο Ντράγκαν Σάκοτα, που έχει ξεκινήσει επαφές με παίκτες και τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρχουν περισσότερα στο «μέτωπο» του πλέι μέικερ.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ παραμένει, με την Ένωση να έχει κάνει ξεκάθαρες τις διαθέσεις της στον παίκτη, περιμένοντας εξελίξεις, ενώ ενδεχόμενη απόκτηση του εκρηκτικού γκαρντ αναμένεται να αλλάξει τον σχεδιασμό στις μεταγραφές των ξένων και αντί για επτά, η ομάδα να αποκτήσει έξι παίκτες από την ξένη αγορά (3 γκαρντ -πλέι μέικερ, 2άρι και 3άρι που μπορεί να ανεβαίνει και στο 2- και 3 ψηλούς -Κουζμίνσκας ή κάποιο τεσσάρι με σουτ, ένα 5άρι και ένα 4-5άρι), με τον Μήτρου-Λονγκ σε ρόλο... μπαλαντέρ στην περιφέρεια)