Άγρια νύχτα στο Βερολίνο - «Μάχη για τη ζωή του δίνει ένας οπαδός, δύο σοβαρά τραυματισμένοι»

Άγρια νύχτα στο Βερολίνο - «Μάχη για τη ζωή του δίνει ένας οπαδός, δύο σοβαρά τραυματισμένοι»

Χρήστος Τσάλτας 02:41 - 26.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:44 - 29.05.2024

Οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται από γερμανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για χαοτική κατάσταση στο Prenzlauer Berg, επιχείρηση της αστυνομίας αλλά και της πυροσβεστικής, με δύο σοβαρά τραυματίες και έναν που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τη συμπλοκή οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Βερολίνο.

Όπως διαβάσατε νωρίτερα στο Sportal, σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη γερμανική πρωτεύουσα ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού,που βρίσκονται στο Βερολίνο για το Final 4 της Euroleague.

Σύμφωνα μάλιστα με τα γερμανικά ΜΜΕ, η αστυνομία δυσκολεύτηκε πολύ να ελέγξει την κατάσταση, συναγερμός σήμανε και στην πυροσβεστική, ενώ πολλά ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο της συμπλοκής. Γίνεται μάλιστα λόγος για σύνολο εννέα τραυματιών, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά και ενός ακόμη που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Μαζική συμπλοκή στο Prenzlauer Berg πυροδότησε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση αργά το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των αρχών, άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός ατόμων ήρθε σε σύγκρουση στον σταθμό Prenzlauer Allee του S-Bahn. "Δεν μπορούμε ακόμη να παράσχουμε πληροφορίες σχετικά με το τι πυροδότησε τη βίαιη σύγκρουση", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Berliner Zeitung.

Λίγο πριν τις 23.00 σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική και ανταποκρινόμενη σε «μαζική εισροή τραυματιών» έστειλε στο σημείο πολλά ασθενοφόρα. Η κατάσταση επί τόπου ήταν αρχικά πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί, όπως ειπώθηκε. Οι αστυνομικοί που έφτασαν δυσκολεύτηκαν να θέσουν υπό έλεγχο τους συμμετέχοντες στη βίαιη σύγκρουση.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, τουλάχιστον εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν - δύο εκ των οποίων σοβαρά, ενώ ένας ακόμη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Μέχρι τα μεσάνυχτα ούτε η αστυνομία ούτε η πυροσβεστική είχαν λάβει οριστική αναφορά για την επιχείρηση. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν την Κυριακή», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της Berliner Zeitung.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής, «μετά από σωματική διαμάχη μεταξύ πολλών ατόμων στον σταθμό του S-Bahn #Prenzlauer_Allee περιθάλψαμε 12 άτομα, συμπεριλαμβανομένων ενός με τραύματα που απειλούν τη ζωή του, δύο ακόμη με βαριά τραύματα και εννέα με ελαφριά».